Jump to content



Το case modding στην Ελλάδα


Recommended Posts

Καλησπέρα σας...

 

Θα θελα να ανοίξω ένα θέμα σχετικά με το case mod στην Ελλάδα.

Προσωπικά ασχολούμαι ερασιτεχνικά με το θέμα διαμορφώνοντας κουτιά υπολογιστών για γνωστούς μου.

Σκέφτομαι το χόμπυ μου αυτό να το εξελίξω και επαγγγελματικά ανοίγοντας ένα εργαστήρι μεταποίησης κουτιών.

Οι ενδοιασμοί μου όμως είναι οι εξής:

 

Κατά πόσο θεωρείτε ότι μπορεί να πετύχει στην χώρα μας ένα τέτοιο εργαστήριο?

Κατά πόσο είναι διαδεμένο το case mod στην Ελλάδα?

Πόσα χρήματα προτίθεται να διαθέσει κάποιος για να διαμορφώσει το κουτί σύμφωνα με τα γούστα του?

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων....

 

Παρακάτω σας παραθέτω ένα δείγμα της δουλειάς μου

 

post-65101-0-65270100-1425466974_thumb.j

 

post-65101-0-84838000-1425467188_thumb.p

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

εμενα θα με ενδιεφερε ... 

αλλα παντα σε λογικες τιμες ..

μια προσθηκη πλεξι διαστασεων 20*20εκ , ποσο θα την τιμολογουσες ?  [ δεδομενου οτι 15ε κανει το 1μ^2 και οτι το μονο που προσφερεις στην ουσια ειναι ο εξοπλισμος ]

Link to comment
Share on other sites

και οτι το μονο που προσφερεις στην ουσια ειναι ο εξοπλισμος

Αφού μόνο αυτό προσφέρει, γιατί δεν αγοράζεις 1-2 εργαλεία να το φτιάξεις μόνος σου; Θα γλυτώσεις να τον πληρώσεις, και θα σου μείνουν τα εργαλεία.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

[ δεδομενου οτι 15ε κανει το 1μ^2 και οτι το μονο που προσφερεις στην ουσια ειναι ο εξοπλισμος ]

 

Aυτό είναι το θέμα.

Σε μια κατασκευή πέρα από τα υλικά πρέπει να πληρωθεί για την σκέψη,τρόπο και τον κόπο το άτομο που θα το κάνει. :)

Δεν προσφέρει απλά τα εργαλεία του.

Aπό εκεί και πέρα πως κοστολογεί ο καθένας τα παραπάνω είναι καθαρά δικό του θέμα.

Link to comment
Share on other sites

@Lakisss

καποια στιγμη θα το κανω και αυτο   :p

 

@rastafari,

δεν αντιλεγω οτι οντως πρεπει να περιλαμβανει και τον κοπο μεσα στην τιμη , (για την σκεψη οχι παντα βεβαια , μιας και το να κοψεις ενα πλαινο δεν απαιτει κατι τετοιο , για μεγαλυτερης κλιμακας τοτε ναι ...)

 

ειναι πολλες οι μεταβλητες για την κοστολογηση και μαλλον δεν ειναι του παροντος , αλλωστε για αυτο ρωτησα απλα ποσο θα ειχε σκοπο να βαλει ενα πλεξι - που ειναι το πιο απλο 

 

Η τιμη που θα μπορουσε να διαθεσει καποιος νομιζω εχει να κανει μονο με την κ2vL@ στον εγκεφαλο  ,  γιατι υπαρχει καποιος που θα πει  "θα παρω ενα κουτι του 50αρικου και θα σκασω αλλα 50 να το μονταρω " και καποιος αλλος που θα παει να παρει κατευθιαν το κουτι του 100αρικου που θα του παρεχει σχεδον ολα οσα θα επαιρνε απο τις μοντες .

 

Πιστευω θα ειχε μια αξιολογη επιτυχια αν εφτιαχνε ενα group/σελιδα  στο FB με την δουλεια του και ετσι ατομα των πλησιαζαν για να τους βοηθησει , αλλα δυστυχος βλεπω "Χιος" ....

Έγινε επεξεργασία από kpetros
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα mods τελευταία έχει πέσει και η αιτία είναι η κρίση στην αγορά. Με άλλη όρεξη διαβάζαμε/βλέπαμε/κάναμε mods παλιά, βλέπαμε νέα προϊόντα και με άλλη τώρα.

 

Το να ανοίξεις ένα μαγαζί και να κάνεις το "απλό" όπως είπε ο Πέτρος πιο πάνω δεν μένει μόνο στα εργαλεία και στο χρόνο. Εχεις το ΤΕΒΕ (αν και το λένε αλλιώς πλέον), ενοίκιο, λογαριασμούς, ασφάλεια και δε σταματάει ο κατάλογος εξόδων. Οπότε δεν θα είναι οι χρεώσεις σου παρόμοιες με αυτές ενός φίλου που θα πάρει τη σέγα του θα έρθει στο σπίτι και θα σου κόψει το πλαϊνό και εσύ θα τον κεράσεις ένα καφέ.

 

Αυτό το "απλό" πράγμα γίνεται τόσο σύνθετο και έχει τόση διαφορά ανάμεσα στον ερασιτέχνη και τον επαγγελματία που ισως κάποιοι δε το καταλαβαίνετε. Μπορεί ένας να θέλει ένα τετράγωνο άνοιγμα και πλέξι απο μέσα με διπλή όψεως ταινία και να γελάνε και τα μουστάκια του, αλλά υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές που δεν μπορείς να δώσεις μία στάνταρ τιμή. Εγώ μπορεί να θέλω το πλέξι ρουταρισμένο τριγύρω και στο εξωτερικό του πλαϊνού με φρεζατες βίδες που θα χωνεύουν μέσα στο πλέξι και να θέλω ίσιο ίσιο κόψιμο και όχι καμπύλες που θα τις καλύψω με u-channel κλπ. Μπορεί να θέλω ένα σκορπιό για πλαϊνό μου και όχι ένα τετράγωνο. Μπορεί να θέλω και στρασάκια.

 

Επίσης ο επαγγελματίας παίρνει και πάνω του το ενδεχόμενο αποτυχίας. Εχει αυτό που λέμε μία ευκαιρία να πετύχει σωστά αυτό που εσύ έχεις στο μυαλό σου. Εσένα αν σου ξεφύγει και λίγο το dremel δε τρέχει κάτι κλπ.

 

Επειδή λοιπόν τα μεταξωτά βρακιά θέλουν επιδέξιους π0π0υς, και το άθλημα είναι ακριβό, καθώς απαιτεί εξοπλισμό, γνώσεις εμπειρία, χώρο, χρόνο και τα σχετικά, όποιος πάει σε επαγγελματία θα πληρώσει παραπάνω και καλά θα κάνει. Αν του φανεί ακριβός τότε παίρνει και δεύτερη τιμή, αν συνεχίζει να του φαίνεται ακριβά το κάνει μόνος του. Όποιος θέλει να το φτιάξει μόνος του, σαφώς και θα πληρώσει λιγότερα λοιπόν, αλλά θα πρέπει να πιάνουν τα χέρια του και να έχει και τον κατάλληλο εξοπλισμό και να παντρεψει και στο μυαλό του το ενδεχόμενο αποτυχίας. Δεν είναι και λίγα τα πλαϊνά που καταστράφηκαν απο χρήστες επειδή η τιμή που τους ζήτησε κάποιος γι' αυτό το απλό πράγμα τη θεώρησαν υψηλή.

 

Προς τον OP. Αν έχεις κέφι, λεφτά, μεράκι σκέψου το καλά ειδικά για την εποχή που είμαστε, αλλά πολύ περισσότερο λόγο της περιοχής που βρίσκεσαι. Η Αθήνα είναι αλλιώς και αλλιώς ένα νησί. Το μεγάλυτερο μέρος του αγοραστικού κοινού στον τομέα του case mod βρίσκεται στη πρωτεύουσα και δύσκολα κάποιος θα επωμιστεί και έξοδα για να το στείλει κάπου μακριά και να μη βλέπει απο πρώτο χέρι την εξέλιξη στο κουτί του.

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Αρχικά ας δεχτούμε ότι το modding είναι μη διαδεδομένο άθλημα παγκοσμίως.

Όσα τρελά build βλέπουμε, τα βλέπουμε επειδή τα ψάχνουμε.

Παγκοσμίως νομίζω δηλαδή ότι το 95% των υπολογιστών που πωλούνται είναι έτοιμα ή έστω 99% unmodded.

 

Από εκεί και πέρα γιατί σκέφτεσαι για Ελλάδα; Μπορείς να είσαι στην Ελλάδα, αλλά να πουλάς παντού.

Στην εποχή του internet και των e-shop, νομίζω είναι απαραίτητο να πουλάς και εξωτερικό.

Άρα πρέπει να σκεφτείς και την γραφειοκρατεία του Ελλαδιστάν για να έχεις e-shop.

 

Βγάλε αρκετά τον Έλληνα σαν πελάτη από το μυαλό σου. Ο Έλληνας σαν αγοραστής θέλει τα πάντα όλα και όσο πιο φθηνά γίνεται.

Εκτός αν είναι μόδα-κόλλημα. Μόνο τότε ξοδεύει χαζά τα λεφτά του. Αν έχει...

 

Πάλι όμως απευθύνεσαι στο 1%. Μάλλον ούτε στο 1%, γιατί υπάρχουν και αρκετοί αναλογικά modders.

Όταν το 1% των αυτοκινήτων παρουσιάζουν βλάβη κάθε μήνα και το 1% του πληθυσμού είναι μηχανικοί αυτοκινήτων ή έστω το 1% του πληθυσμού μπορεί να κάνει μικρο-επισκευές, υπάρχει θέμα νομίζω.

 

Πόσα modded αυτοκίνητα βλέπεις κάθε μέρα;

Υπάρχουν στην Ελλάδα; Σίγουρα. Έχουν και event και περιοδικά.

Αλλά πόσα βλέπεις κάθε μέρα και πόσα μαγαζιά ξέρεις που πουλάνε μόνο neon και αυτοκόλλητα carbon για αυτοκίνητα και τίποτα άλλο;

Οπότε μην περιορίζεσαι στο να κάνεις μόνο case mod.

 

Πάρε παράδειγμα από άλλους που έχουν κάνει αυτό που θες.

Ο E22 που έχει ένα cnc και πουλάει custom αντικείμενα για pc παγκοσμίως.

Δεν έμεινε εκεί όμως. Δεν περιμένει modders να παραγγείλουν κάτι να χαράξει.

Πουλάει εργαλεία και accesories για modders. Συνεργάζεται με τον p0Pe και θα βγάλουν το πρώτο κουτί τους. (Hex Gear R40)

 

Ελπίζω να βοήθησα και να μην σε απογοήτευσα.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

kpetros έχεις απόλυτο δίκιο στο θέμα τις τιμολόγησης όμως στο χέρι μου είναι να "πουλήσω" σε κάποιον την δουλειά μου σηλ να πείσω τον πελάτη να φτιάξει και άλλα πράγματα πάνω στο κουτί του. Επίσης η τοποθέτηση ενός πλαϊνού δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση δεδομένου ότι εκτός από το τζάμι που θα κόψεις πρέπει να διαμορφώσεις αναλόγως και το πλαίσιο από το οποίο θα στηριχτεί. Επίσης δεν είναι μόνο το πλέξι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Προσωπικά στο Thermaltake Xacer VI έχω χρησιμοποιήσει ριτίνη πάχπυς ενός εκατοστού και μου στοίχησε 70 ευρώ σε διαστάσεις 50εκ * 55εκ. Σίγουρα όμως στην τιμή της πρώτης ύλης θα προσθέσω και κάποιες εργατοώρες μένοντας πάντα σε λογικά πλαίσια όπως ανέφερε ο φίλος rastafari

Φίλoi karmen1983 και GregEl  σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο που διέθεσατε και για την απάντηση σας. Ναι σίγουρα δεν έχω σκοπό να παραμείνω στο κομμάτι του case mod. Αν τελικά ανοίξω κάτι αυτό θα είναι full servis hardware  και Software επειδή όμως πολύ την σήμερον εποχή επισκευάζουν υπολογιστές θέλω να το προχωρήσω ένα βήμα παραπέρα "πουλώντας"

ως βιτρίνα του μαγαζιού το case mod. Θα υπάρχει και η πώληση ανταλλακτικών και accessories.

 

Σίγουρα θα υπάρξει και e-Shop με έτοιμους μονταρισμένους υπολογιστές που θα απευθύνεται σε όλη την Ελλάδα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω  με την φίλη  karmen1983

Το modding είναι ένα ωραίο χόμπι και ως χόμπι έχει πολλά έξοδα αλλά και εργασία που δύσκολα μπορεί να κοστολογηθεί.

Έχει περάσει  η εποχή που οι πολλοί  είχαν την άνεση να ξοδεύουν χρήματα για να μοντάρουν τα κουτιά τους.

Πιστεύω ότι ο αριθμός αυτών των ανθρώπων είναι πλέον περιορισμένος. (Δεν συμπεριλαμβάνω τους μερακλήδες που το κάνουν μόνοι τους)

Με αυτό λοιπόν το  δεδομένο, χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω. νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να κρατηθεί μαγαζί με τέτοιο αντικείμενο. Και στην επαρχία είναι ακόμα πιο δύσκολο .

Με τον συνδυασμό που θέλεις να κάνεις  (full servis hardware  και Software ) μπορεί κάτι να γίνει. Αλλά από το modding μην περιμένεις πολλά φίλε μου.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σκέφτομαι το χόμπυ μου αυτό να το εξελίξω και επαγγγελματικά ανοίγοντας ένα εργαστήρι μεταποίησης κουτιών.

...σκέφτηκες ποτέ πόσα θα δίνεις μόνο για το ΤΕΒΕ το 2μηνο? (Ενοίκιο το μήνα - εάν υπάρχει), ρεύμα, τηλέφωνο και γενικά επι πλέον "επαγγελματικά" έξοδα που προκύπτουν? Κάνε μετά και μία δαίρεση με τις 25 εργάσιμες για να δείς τι καθαρά έσοδα πρέπει να έχεις ημερησίως για break even point...  

Ταπεινή μου γνώμη: κράτα το σαν hobby... και ότι εξτρά βγάλεις... off the books...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ολα ξεκινάνε απο καπου , συνήθως απο χομπι και επειδή το κάνουμε στον ελεύθερο χρόνο μας και επειδή το κάνουμε καλά καταλήξαμε να το κάνουμε επαγγελματικα , χωρίς να θελω να σε απογοητεύσω επειδή είμαι παθών αλλιως τα υπολογίζεις και αλλιώς έρχονται πάντα τα πράγματα . Προφανώς και θα εχεις ΤΕΒΕ ( ανάλογα τον πληθυσμό της περιοχής) και της δραστηριοτητες που εχεις δηλώσει στην εναρξη του επαγγέλματος ( Παροχή υπηρεσιών - Χονδρική Πώληση κτλπ γιατι οπως είπαν τα παιδια ποιο πάνω δεν μπορείς να ασχοληθείς με αυτο το κομμάτι μονο) οποτε θες 470Ε επειδή εισαι νεος επαγγελματιας ( Ανάλογα με τον τζιρο μενει σταθερό η ανεβαίνει με τα χρόνια) ανα δίμηνο . Υπολόγισε 300Ε τον μηνα αν εισαι τυχερός για νοίκι + τα Πάγια έξοδα , νερο , τηλ κτλπ χονδρικά 200ε . Και ολα αυτα χωρις να εχεις μπει ακομα στο μαγαζί που σχεδιάζεις να κανεις. Υπολόγισε το κοστος τον υλικων που θα σου χρειαστούν ( για να στοκαρεις ποσότητα για αρχη) για να κανεις την δουλειά σου και τα εργαλεία  που δεν πρέπει να ειναι αναλώσιμα(τυπου lidl) όποτε παμε σε κατι ποιοτικό και αυτο σημαίνει extra κοστος αγοράς και φυσικά τον λογιστη , ο άνθρωπος που μπορεί να σε βοηθήσει αλλα και να σε καταστρέψει (για να μην αναφέρω ταμειακή μηχανή 600ε  η ακομα χειρότερα καποιο μηχανογραφικο συστημα με φορολογικο 1200ε με 300ε εξοδα συντηρήσεις τον χρονο) . Πρεπει να modαρεις 20 κουτια το μηνα να βγάζεις τα εξοδα σου και να σου μενει και το μεροκάματο που στο τελος θα τα δινεις στην εφορια . Οπως ειπε και ο φιλος απο πανω , κρατα το σαν hobby και δούλεψε "μαυρα" αν θες!  μπορείς να προώθησης την δουλειά σου και να γινεις γνωστός χωρίς να εχεις ενα σωρο εξοδα στην πλάτη σου , και ταυτόχρονα  βγάζεις ενα μεροκάματο κάνοντας  αυτο που σου αρεσει . αν μπορούσα να γυρνούσα πισω τον χρονο δεν θα έκανα δικιά μου επιχείριση αν ηξερα οτι θα εφτανε η χωρα και οι ανθρωποι στο χειλος του γκρεμου .

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

...αν μπορούσα να γυρνούσα πισω τον χρονο δεν θα έκανα δικιά μου επιχείριση αν ηξερα οτι θα εφτανε η χωρα και οι ανθρωποι στο χειλος του γκρεμου .

Πολύ σωστά όλα τα πιό πάνω...

Πάντως να ξέρεις ότι τα τελευταία 4-5 χρόνια οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι αυτοί που την έχουν πληρώσει πολύ ακριβά τη νύφη...

Ακόμα και με μαστίγιο να τους χτυπάγανε πάλι σε καλύτερη κατάσταση θα ήτανε!

Εγώ ευτυχώς πρόλαβα και τον Νοε. 2009 τα έλκεισα ανώδυνα τα βιβλιαράκια. Ξέρεις πόσος κόσμος χρωστάει στο ΤΕΒΕ και ΔΕΝ μπορεί να κλείσει το "μαγαζί"? Και κάθε μηνας που περνάει, μεγαλώνει το φέσι...

Δεν είναι εποχή για μεγάλα ανοίγατα, εκτός εάν σου περισσεύουν μετρητά για σκόρπισμα.

Εγώ πάντως θα δοκίμαζα την τύχη μου στο καζίνο, αντί να ξεκινήσω έναν Γολγοθά που θα πληρώνει σε μεγάλο ποσοστό αυτά που.... φάγανε (όχι κύριοι, "μαζί ΔΕΝ τα φάγαμε"). Στο καζίνο τουλάχιστον θα είχα μεγαλύτερες πιθανότητες στα ποσοστά επιτυχίας.

Μόνο ένα στα δέκα "μαγαζιά" οριακά την "βγάζουν" σήμερα (δυστυχώς).

Εκτός εάν έχεις κανένα cafe δίπλα στο μετρό, η κανένα... ποδηλατάδικο (έχουν πάρει τα πάνω τους με την ακριβή βενζίνη), αρχίζεις να "παίζεις" με καλές πιθανότητες..!

Έγινε επεξεργασία από Spyros Mil
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Αφου σκεφτεσαι για μαγαζι που θα παρεχει 100% υποστηριξη σε ηλεκτρονικους υπολογιστες οι πιθανοτητες επιτυχιας αυξανονται. Το case modding απο μονο του δεν νομιζω πως ειναι ικανο να σε βαστηξει. Ολα οσα αναφερονται παραπανω για τα εξοδα ειναι απολυτως σωστα. Καποια πραγματα που πρεπει να διευκρινησεις πριν αποφασισεις να ξεκινησεις ειναι:

Α) Ποσο πληθυσμο εχει η περιοχη σου και ποσοι χρησιμοποιουν η/υ; ποσοι απ αυτους θ ασχοληθουν και με case modding?

Β) Ποσα μαγαζια οποιουδηποτε ειδους χρησιμοποιουν συστηματα η/υ για τη λειτουργια τους? Εχουν ιδιαιτερη σημασια τα μαγαζια και γενικα οι επαγγελματιες γιατι σιγουρα θα χρειαστουν υποστηριξη και αφου χρειαζονται η/υ για τη δουλεια τους, θα πληρωσουν για σωστη υποστηριξη και επισκευη στο συστημα τους

Γ) Υπαρχουν αλλα καταστηματα που ηδη παρεχουν αυτο που θα παρεχεις κι εσυ; Αν ναι ποσα; Μηπως υπηρξαν κι αλλα που εκλεισαν;

Δ)Υπαρχουν ανθρωποι που παρεχουν αυτο που θα παρεχεις εσυ, στη "ζουλα", δλδ μαυρα; Αν ναι θα πρεπει να ανταγωνιστεις τις τιμες τους και αυτος δεν θα ειναι ανταγωνισμος επι ισοις οροις.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

@Spyros Mil, Εχεις απόλυτο δικιο , Πλεον δεν συμφέρει να εχεις ΤΙΠΟΤΑ! προσωπικά ξερω ατομο με 20,000Ε + χρωστούμενα στο ΤΕΒΕ , και εννοείται οτι Βεβαία και δεν μπορείς να κάνεις κλείσιμο απο την στιγμή που εχεις υπόλοιπο στης εισφορές σου. Η μια απογοήτευση φέρνει την αλλη , 4 χρονια δούλευα σε αλλη επιχείριση και το μηνιάτικο ηταν πενιχρό ,  οποτε αποφάσισα να κανω κατι δικο μου με ενα ποσο τ οποιο επεσε στα χεριά μου και κάπως ετσι εκανα την δικια μου δουλειά για τον λογο που οποιοσδήποτε αποφασίζει να ξεκινήσει μια δικιά του επιχείριση και ίσως να ειμαι σε χειρότερη θέση απο οτι ημουν πριν ξεκινήσω οτιδήποτε , αλλα αυτα ειναι μια αλλη ιστορια και εντελώς οφτοπικ  :p

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Ξεαραχνιάζω λίγο το ποστ με κάτι δικό μου! Όταν κάνεις αυτό που αγαπάς παύει να είναι χόμπυ! Εγώ έχω την τρέλα να το κάνω επάγγελμα το case modding πολλά χρόνια και δεν το έκανα γιατί είχα τα μυαλά πάνω από το κεφάλι! Χάρη στο τελευταίο μοντ που έκανα μου μπήκε το μικρόβιο βαθύτερα στο μεδούλι και όχι μόνο για τα λεφτά, αλλά γουστάρω να το κάνω γνωστό, να ανθίσει δηλαδή γιατί είναι τέχνη ρε παιδιά, δεν είναι παίρνεις ένα κουτί και το βάφεις! Έχω αφιερώσει πολλές ώρες και ξενύχτια στο modding, αυτό που έλαβα είναι η σπίθα που είχα να γίνει χρόνο με τον χρόνο φλόγα και στο τέλος με έκαψε! Ναι παιδιά, Παρ όλους τους κινδύνους θα το έκανα, θα ρίσκαρα να ανοίξω μαγαζί η εργαστήριο (που ήδη έχω, μένουν τα διαδικαστικά τώρα για νομιμοποίηση!) που θα βασίζεται σε επισκευές υπολογιστών ΚΑΙ πάντως είδους case modding! Αυτά τα ολίγα από εμένα! Πάω να μοντάρω! :D:D

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 13 ώρες, το μέλος SotosLg έγραψε:

Ξεαραχνιάζω λίγο το ποστ με κάτι δικό μου! Όταν κάνεις αυτό που αγαπάς παύει να είναι χόμπυ! Εγώ έχω την τρέλα να το κάνω επάγγελμα το case modding πολλά χρόνια και δεν το έκανα γιατί είχα τα μυαλά πάνω από το κεφάλι! Χάρη στο τελευταίο μοντ που έκανα μου μπήκε το μικρόβιο βαθύτερα στο μεδούλι και όχι μόνο για τα λεφτά, αλλά γουστάρω να το κάνω γνωστό, να ανθίσει δηλαδή γιατί είναι τέχνη ρε παιδιά, δεν είναι παίρνεις ένα κουτί και το βάφεις! Έχω αφιερώσει πολλές ώρες και ξενύχτια στο modding, αυτό που έλαβα είναι η σπίθα που είχα να γίνει χρόνο με τον χρόνο φλόγα και στο τέλος με έκαψε! Ναι παιδιά, Παρ όλους τους κινδύνους θα το έκανα, θα ρίσκαρα να ανοίξω μαγαζί η εργαστήριο (που ήδη έχω, μένουν τα διαδικαστικά τώρα για νομιμοποίηση!) που θα βασίζεται σε επισκευές υπολογιστών ΚΑΙ πάντως είδους case modding! Αυτά τα ολίγα από εμένα! Πάω να μοντάρω! :D:D

Κράτα μας ενήμερους εεε..;)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.