Seafalco Απρίλιος 12, 2016 #421 Απρίλιος 12, 2016 Μία ώρα πριν, το μέλος karmen1983 έγραψε: Αν δε κάνω λάθος το είχε ξαναβγάλει προσφορά πριν μέρες. Τώρα το βλέπω με βαλιτσάκι και τρυπάνια. Δεν ειναι κακό.... Δραπανο κρουστικο ηλεκτρικο Bosch pro gsb 13 re 600watt + κασετινα + 4 τρυπανια 0601217103 - Δραπανα-κατσαβιδια (TLS.030915) Καλούλι φαίνεται !:) Τα κάνει όλα και συμφέρει! Και παρά τη "δίαιτα" που το έκανε το e-shop, είναι ελαφρύ και βολικό. Αν σκεφτείς ότι τα τρυπάνια έχουν κάνα 15ρι, και βάλεις και τη βαλίτσα....σίγουρα ξεπερνάνε κατά πολύ τη φτηνότερη τιμή!
karmen1983 Απρίλιος 12, 2016 Author #422 Απρίλιος 12, 2016 Μιχάλη το είδα μετά. Αν σε τρώει ξύσου είναι πολύ καλή τιμή
karmen1983 Απρίλιος 12, 2016 Author #423 Απρίλιος 12, 2016 λοιπόν παράγγειλα πριν μέρες απο @Banggood μερικά νουμερα απο τρυπάνια μεντεσέδων συγκεκριμένα τα παρακάτω http://www.banggood.com/Alloy-Forstner-Drill-Bit-Woodworking-Hole-Saw-from-15-65MM-p-963476.html Σήμερα είπα να κάνω μια δοκιμή μιας και είναι αρκετά φθηνά για να είναι αληθινά Πήρα ένα μαλακό ξύλο συγκεκριμένα ένα καδρονάκι απο έλατο και έκανα δοκιμή με το πιο μεγάλο που παράγγειλα. 40mm δηλαδή. Πρώτες παρατηρήσεις. Επειδή έχω δουλέψει και άλλα τρυπάνια μεντεσέδων με πολλαπλάσια τιμή απο το συγκεκριμένο, είναι ότι κόβουν αργάααα. Θέλει δηλαδή το χρόνο του. Ενα άλλο που είδα είναι ότι περιμετρικά στην τρύπα που κάνουν αφήνουν ένα "βαθούλωμα". Περιμετρικά δηλαδή η τρύπα είναι πιο βαθιά. Αν το δουμε το τρυπάνι βλέπουμε ότι οι "ακίδες" στη περίμετρο είναι πιο ψηλά από ότι τα "μαχαίρια που κόβουν τον υπόλοιπο κύκλο. Κάτι που δεν έχω ξανασυναντήσει σε τρυπάνι μεντεσέδων. Για να καταλάβετε και τη διαφορά παρακάτω έχω ανοίξει μία τρύπα με ένα επώνυμο τρυπάνι μεντεσέ που κάνει 5 φορές όσο κάνει αυτό απο banggood. Το τρύπημα έγινε πολύ γρήγορα και ο κύκλος κάτω είναι σε ένα επίπεδο. Αριστερά το επώνυμο δεξιά Αυτό απο banggood. Τώρα στο διαταύτα. Αν είμαι ευχαριστημένη; Σε γενικές γραμμές ναι Εχω σχεδόν μία πλήρη σειρά με τρυπάνια μεντεσέδων και ας αργούν να κόψουν. Σιγουρα βέβαια θα τα δοκιμάσω και σε μελαμίνη να δω τι λένε που εκεί με ενδιαφέρει πολύ το αποτέλεσμα. Τώρα το μικρό κουσούρι που έχουν θα το δεχτώ μιας και δε με πολυνοιάζει 2
Asxetius Απρίλιος 12, 2016 #424 Απρίλιος 12, 2016 πριν 7 ώρες, το μέλος acct έγραψε: Όντως, το είχε ξαναβγάλει. Νομίζω ακόμη καλύτερη προσφορά είναι το μπαταρίας 14.4 με τα επιπλέον παρελκόμενα (για όποιον θέλει να επενδύσει σε αυτή τη σειρά): Δραπανοκατσαβιδο μπαταριας Bosch pro gsr 14.4v 2-li 3x1.5ah li-ion + l-boxx - Δραπανα-κατσαβιδια (TLS.030851) Το κοιτώ από την Κυριακή και δεν μπορώ να το πάρω απόφαση... Αφού θα το πάρεις. Το μόνο που καταφέρνεις τώρα είναι να το καθυστερείς
Asxetius Απρίλιος 12, 2016 #425 Απρίλιος 12, 2016 Mε τα ίδια χρήματα βρίσκεις το Bosch GSB 10.8v 2-Li, με 2 μπαταρίες 2.0Αh, και L-Βοχχ Εχει ροπή 30 αντι 34, αλλά είναι μικρότερο, ελαφρύτερο κατά 200γρ, και είναι κρουστικό 1
karmen1983 Απρίλιος 13, 2016 Author #426 Απρίλιος 13, 2016 Καλό είναι να λέμε και τις στραβές μας μπας και κάποιος άλλος σωθεί από τη "μαλακί@" που κάναμε. Ξεκίνησα για μια δουλειά μισής ώρα και ούτε λίγο ούθτε πολύ κατέληξα να παιδεύομαι πάνω απο μία ώρα. Η προετοιμασία είχε γίνει σωστά. Σε σαπουνόνερο τα στριφώνια, αλφάδι στο τοίχο, σημάδια, τρύπημα, πέρασμα ούπα και βίδωμα..... Το τελευταίο στριφώνι είχε διαφορετική άποψη όμως για το πως θα περάσω το μεσημέρι μου... Κόπηκε σα καρότο το άτιμο και το ακόμα χειρόιτερο; Μα φυσικά έμεινε μέσα στο τοίχο το κομμάτι που λείπει. Χρησιμοποίησα ουπα της Hardpast. Ονομα και πράμα οπότε στο ζόρισμα επάνω (υπόψιν ο τοίχος είναι πέτρα) το πλαστικό κλείδωσε το στριφώνι, ο τοίχος δεν έδωσε τζόγο, το παλμικό δεν έλεγε να το ακούσει η χ@ζη που το κρατούσε και το στριφώνι χαιρέτησε κλέφτηκα. Το τι έγινε μετά ήταν....... Το ούπα δεν έλεγε να βγει μιας και το στριφώνι μέσα το είχε κάνει ένα με τη πέτρα Πήρα ένα τρυπάνι κοβαλτίου και για 15 λεπτά πάλευα να φάω το στριφώνι Μετά έφαγα το ούπα και πέρασα νέο στην ίδια τρύπα. Το ότι μπόρεσα και έβαλα εκ νέου ούπα στην ίδια τρύπα μετά από αυτή τη ταλαιπωρία δεν ήταν μαστορική αλλά προσφερόταν ο τοίχος. Αν ήταν με τούβλο δε νομίζω να γλίτωνα τη μετακόμιση της τρύπας. Αυτα και τα παλμικά με το μέτρο και με σεβασμό... 2
Wizard! Απρίλιος 13, 2016 #427 Απρίλιος 13, 2016 22 minutes ago, karmen1983 said: Σε σαπουνόνερο τα στριφώνια... Για να μη λερωθείς το έκανες; (σοβαρά τώρα, ποιός ο λόγος; )
karmen1983 Απρίλιος 13, 2016 Author #428 Απρίλιος 13, 2016 To σαπούνι για να γλυστρά όμορφα και το νερό για να μην πολυζεσταθεί και κάψει το πλαστικό του ούπα. Οταν γυρνάς στριφώνι με παλμικό ειδικά οι τριβές είναι πολλές, αλλά ακόμα και απλό τρυπάνι να το κάνεις φουντώνει. Αν βιδώσεις στριφώνι και για τον Α ή Β λόγο το βγάλεις αμέσως, δε πας να το πιάσεις με τα χέρια 3
rastaman Απρίλιος 13, 2016 #429 Απρίλιος 13, 2016 Να κάνω μια χαζή ερώτηση ?? Αντί να παιδευτείς να ξετρυπήσεις το στριφώνι για να το βγάλεις γιατί δεν έκανες μια τρύπα στην γωνιά 2 πόντους πιο πάνω/κάτω να το βάλεις σε άλλη θέση ??
karmen1983 Απρίλιος 13, 2016 Author #430 Απρίλιος 13, 2016 Να σου πω γιατί δεν ήθελα να κάνω "σουρωτήρι" το τοίχο και γιατί η βίδα που έκοψε ήταν αυτή που έπιανε τη γωνιά στη μέση κάτω. Ηθελα και τη συμμετρία τρομάρα μου.
rastaman Απρίλιος 13, 2016 #431 Απρίλιος 13, 2016 Δεκτόν και εφόσον πρόκειται για την κάτω δεν έχεις και πολλά περιθώρια. Βέβαια την συγκεκριμένη και καθόλου να μην την έβαζες δεν θα άλλαζε κάτι στο θέμα στήριξης, τουλάχιστον με τον τρόπο που είναι τοποθετημένη η γωνιά . . .
karmen1983 Απρίλιος 13, 2016 Author #432 Απρίλιος 13, 2016 εχει δεν έχει είμαι της άποψης καλύτερα να γαϊδουροδένω παρά να γαϊδουρογυρεύω 1
GriGaS Απρίλιος 13, 2016 #433 Απρίλιος 13, 2016 (edited) γι αυτό αφήστε τα παλμικά και βιδώνετε τα στριφώνια με καστάνια να νιώθετε και πιο μαστόρια Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 13, 2016 από GriGaS 3
Asxetius Απρίλιος 13, 2016 #434 Απρίλιος 13, 2016 Πόσο μεγάλα είναι τα ράφια, και τι βάρος θα σήκωναν?..... ώστε να βάλεις στριφώνια. Στα Element system που τα δίνουν για 70 κιλά ανά ράφι, βίδες (5 χ 70 ή 80) χρησιμοποιούν. Αυτή ήταν η οδηγία του φίλου που δουλεύει στο κατάστημα, και αυτό έχω κάνει αρκετές φορές χωρίς πρόβλημα,
Seafalco Απρίλιος 13, 2016 #435 Απρίλιος 13, 2016 (edited) Αγάπη από περιέργεια για δες έχουν τα στριφόνια κάποια ένδειξη για την αντοχή τους (σιγά μην έχουν δηλαδή, αλλά ... λέμε! ) Και μια και δημιουργήθηκε το θέμα ας βάλω μερικά χρήσιμα εδώ: Και ένα πολύ χρήσιμο site: http://www.lwfasteners.com.tw/index.php?option=module&lang=en&task=pageinfo&id=20&index=1 Από όπου και ο πίνακας που ακολουθεί (τα δικά μας είναι στο τέλος του! Και μιας και το έφερε η κουβέντα δε κάνεις και εσύ κάνα....Τρισάγιο! Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 13, 2016 από Seafalco
karmen1983 Απρίλιος 13, 2016 Author #436 Απρίλιος 13, 2016 @Asxetius element system έχω βάλει στην αποθήκη δεν έχει σχέση με τις γωνίες που πέρασα. Δε το προτίμησα μιας και ήθελα ένα ράφι μόνο. Στα element δε μπαίνει στριφώνι μιας και δε θα μπορείς να κουμπώσεις το ράφι στις κοντινές σε αυτό υποδοχές. Ο λόγος που περνάω στριφώνια είναι 1. γιατί έχω 2. γιατί μπορώ και 3 γιατί με τη πέτρα όσο να 'ναι είναι πιο φιλικά μιας και βρίσκουν το ψαχνό που πρέπει. Το βάρος που θα σηκώσουν είναι άγνωστο προς το παρόν αλλά σε καμία περίπτωση δε θα φτάσει τα 70 κιλά Στέλιο δε γράφουν επάνω τίποτα τα στριφωνια αλλά και να γράφανε θα κόβανε και πάλι. Το παλμικό με προειδοποιησε όπως είπα αλλά εγώ δεν ακουσα και συνέχισα
Lakisss Απρίλιος 13, 2016 #437 Απρίλιος 13, 2016 πριν 5 ώρες, το μέλος karmen1983 έγραψε: To σαπούνι για να γλυστρά όμορφα και το νερό για να μην πολυζεσταθεί και κάψει το πλαστικό του ούπα. Οταν γυρνάς στριφώνι με παλμικό ειδικά οι τριβές είναι πολλές, αλλά ακόμα και απλό τρυπάνι να το κάνεις φουντώνει. Αν βιδώσεις στριφώνι και για τον Α ή Β λόγο το βγάλεις αμέσως, δε πας να το πιάσεις με τα χέρια Η κλασσική μέθοδος είναι σάλιο στη βίδα. Το καλύτερο πιστεύω είναι να βουτάς τη βίδα σε λίγο Svelto, Ava.
Δημήτρης Μπιστιόλης Απρίλιος 13, 2016 #438 Απρίλιος 13, 2016 Ειχα τα ηχεια απο το home theater σε τετοια ραφια αλλα επειδη εφαγα αρκετες φωρες το κεφαλι μου γιατι εκανα δουλειες με το pc,και ιδιαιτερα μετα απο ενα καλο χτυπημα τα κατεβασα και τα εβαλα σε σταντ..μονο την τηλεοραση την εχω σε ενα ραφι οπως ειναι στην φωτο της καρμεν αλλα μεγαλυτερο σε μηκος..κατα τα αλλα ακριβως το ιδιο
Asxetius Απρίλιος 13, 2016 #439 Απρίλιος 13, 2016 πριν 2 ώρες, το μέλος karmen1983 έγραψε: @Asxetius element system έχω βάλει στην αποθήκη δεν έχει σχέση με τις γωνίες που πέρασα. Δε το προτίμησα μιας και ήθελα ένα ράφι μόνο. Στα element δε μπαίνει στριφώνι μιας και δε θα μπορείς να κουμπώσεις το ράφι στις κοντινές σε αυτό υποδοχές. Ολα αυτά γνωστά, εκτός τα BOLD
Asxetius Απρίλιος 17, 2016 #440 Απρίλιος 17, 2016 On 10/4/2016 at 2:18 ΜΜ, το μέλος karmen1983 έγραψε: Μιας και λέγαμε για κατσαβίδια πήρα χθες ένα σετάκι της Proxxon που το είχα καιρό στο μάτι. Απο το λίγο που τα δούλεψα μου φάνηκαν καλά και στα 30ευρώ για 15τεμ τα θεωρώ καλή αγορά. Στο crazysundays του eshop... 26.95€http://www.e-shop.gr/set-15-tem-katsabidia-orologopoioy-proxxon-28148-p-TLS.220031 1
Recommended Posts