Iraklis Μάϊος 12, 2011 #121 Μάϊος 12, 2011 καλο ειναι στους fan να βαλεις και φιλτρα ωστε να μην μπαινει βρωμια σκονη κτλπ.
Iraklis Μάϊος 13, 2011 #123 Μάϊος 13, 2011 Αυτό θα είναι και το επόμενο part. ανυπομονο να το δω αυτο
spH3RiCal Μάϊος 15, 2011 #124 Μάϊος 15, 2011 Ωραιο το project Να ρωτησω τα τριψιματα με τα κοψιματα με τη τροπο τα κανεις?
Lakisss Μάϊος 15, 2011 Author #125 Μάϊος 15, 2011 Τώρα ακριβώς δέν κατάλαβα για ποιά κοψίματα μιλάς. Οι δοκοί/γωνίες είναι κομμένοι από βέργα σε πριόνι αλουμινάδικου, και συγκεκριμένα ένα τέτοιο: Τα φύλα είναι κομμένα σε πρέσα, άν και δέν έμεινα ευχαριστημένος... Παρότι τόνισα ότι θέλω ακρίβεια χιλιοστού, είναι ελαφρώς παράγωνα κατά 1mm. :rant: Τα τριψίματα/φινιρίσματα γίνονται με λίμες/υαλόχαρτα.
spH3RiCal Μάϊος 15, 2011 #126 Μάϊος 15, 2011 ναι τυπογραφικο λαθος μου, εννοουσα "τα τριψιματα μετα τα κοψιματα", το φινιρισμα thnx
barcode_13 Ιούνιος 5, 2011 #127 Ιούνιος 5, 2011 Τι έγινε βρε Lakis; Προέκυψαν τίποτα προβλήματα; Ο λαός θέλει UPDATE !!!
Lakisss Ιούνιος 12, 2011 Author #128 Ιούνιος 12, 2011 Project ''Bista''. Part -5 (Intake fan filter - episode 1) Καλησπέρα - καλησπέρα. Μετά από αρκετό καιρό ξανά κοντά σας με νέο part, και εδώ θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι. Παιδιά ειλικρινά...μήν μου γράφετε ''Ο λαός θέλει UPDATE'' γιατί στενοχωριέμαι πραγματικά! Ο ελεύθερος χρόνος μου είναι περιορισμένος (μόνο Κυριακή κάθομαι), και το project βαδίζει με ρυθμούς χελωνας. Έχω αντιμετωπίσει και κάποια προβληματάκια...δουλεύω και το επόμενο part ταυτόχρονα...οπότε καταλαβαίνετε πιστεύω. Έν τω μεταξύ τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχω ένα προαίσθημα ότι κάτι δέν κάνω σωστά, και θα ''φουντάρει'' όλο το project. Δέν ξέρω τί, αλλά προσπαθώ να το εντοπίσω...ιδέα μου είναι? Θα δείξει... Στο θέμα μας, και συγκεκριμένα στην κατασκευή του φίλτρου των ανεμιστήρων εισαγωγής. Παλιότερα στην συναρμολόγηση του πλαισίου είχα χρησιμοποιήσει σάν οδηγό ένα αλουμίνιο 1.5mm. και ένα κομμάτι plexi πάχους 8mm. Θυμηθείτε λίγο το πάτωμα του case. To 1.5mm. της πρώτης photo καλύφθηκε ήδη με το αλουμίνιο (κάτω κάλυμμα των fans), οπότε απομένει το διάστημα των 8mm. Κόπηκαν τρία κομμάτια plexi πάχους 8mm. Τα κομμάτια που θα τοποθετηθούν στα πλαινά κεντραρίστηκαν πολύ προσεκτικά, και μαρκαρίστηκαν. Το τονίζω γιατί απαιτείται ακρίβεια χιλιοστού όπως θα δείτε στη συνέχεια... Τα κομμάτια οδηγήθηκαν για τρύπημα. Όπως βλέπετε πιάστηκαν στη μέγγενη για να μήν σπάσουν διότι οι τρύπες είναι κοντά στα πλαινά τους, ενώ άν προσέξετε έχω τοποθετήσει ένα χονδρό plexi από κάτω (πορτοκαλί βέλος) για να μήν έχω σπάσιμο κατά την έξοδο του τρυπανιού. Τα κομμάτια τοποθετημένα και βιδωμένα μόνο σε δύο βίδες, παρότι έχουν ανοιχτεί έξι τρύπες. Όπως ανέφερα απαιτείται μεγάλη ακρίβεια καθώς το κεφάλι απέχει μόνο 1.5mm. από το άκρο του plexi. Στη συνέχεια μαρκαρίστηκαν οι τρύπες για την τοποθέτηση της τρίτης δοκού. Επειδή στις νέες τρύπες θα ανοιχτούν σπειρώματα, έπρεπε να είναι σωστές και κάθετες. Έτσι αναγκάστικα να προβώ σε πατέντα τοποθετώντας ένα κομμάτι μελαμίνης στη βάση του δραπάνου, ώστε να ''φορεθεί'' η κατασκευή. Άνοιγμα τρυπών με 3.2mm. τρυπάνι για Μ4 σπείρωμα. Η νέα δοκός. Τα τρία plexi δημιούργούν ένα ''Π'' στο πάτωμα της κατασκευής. Η συνέχεια δίνεται με δύο κομμάτια μαύρου plexi πάχους 3mm. κομμένα σε laser. Τα κομμάτια πιάστηκαν μαζί και τρυπήθηκαν με τρυπάνι 2mm. Τρίφτηκαν με 160άρι υαλόχαρτο. Ακολουθεί ένα κομμάτι σίτα, όμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται στα παράθυρα. Σχηματίστηκαν τα περιγράμματα, και βάφτηκαν οι κύκλοι με μαύρο permanent. Επειδή δέν είχα βοήθεια έπρεπε να αυτοσχεδιάσω. Το plexi τποθετήθηκε πάνω σε ξύλο, και η σίτα τεντώθηκε με βάρη στα πλαινά της. Απλώθηκε η κατάλληλη κόλλα. Τοποθετήθηκε και το δεύτερο plexi. Τα τρυπάνια μπήκαν στις τρύπες ώς οδηγοί για ευθυγράμιση των κομματιών, καθώς ήθελα απόλυτη ακρίβεια. Το παράκανα λίγο με το βάρος ή μου φαίνεται? Το φίλτρο στη θέση του. Το φίλτρο θα είναι συρταρωτό από το πίσω μέρος της κατασκευής. Η εφαρμογή του φίλτρου ήταν απρόσμενα καλή, παρόλο τις αμφιβολίες/δυσκολίες του εγχειρήματος. Σκοπός είναι να ολισθαίνει εύκολα, αλλά όχι τόσο ελεύθερα ώστε να έχει μπόσικα και να τρίζει/συντονίζει από τους κραδασμούς. Εξ' αρχής είχα θέσει περιθώριο ''αέρα'' 1mm. μεταξύ φίλτρου και πλαινών δοκών (κόκκινες γραμμές), γι' αυτό και η εμμονή με την ακρίβεια χιλιοστού... Έπρεπε τα κομμάτια του φίλτρου να κολληθούν σωστά, ενώ οι πλαινές δοκοί (πορτοκαλί βέλη) έπρεπε να τοποθετηθούν ακριβώς. Στις πλαινές δυσκολεύτηκα αρκετά καθώς οι φρεζάτες τρύπες δέν συγχωρούν λάθη στην τοποθέτηση, αλλά τέλος καλό-όλα καλά! Ελπίζω να σας αποζημίωσα για την μακρόχρονη αναμονή. Για τυχόν απορίες στη διάθεσή σας. Ευχαριστώ.
apostolis159 Ιούνιος 12, 2011 #129 Ιούνιος 12, 2011 Πολυ ωραίος φίλε! Και πολύ καλη η πατέντα με το φίλτρο και τα plexi!
Seafalco Ιούνιος 12, 2011 #130 Ιούνιος 12, 2011 Πάλι την έχασα!!Τι φτιάχνεις ρε μάστορα!Μια ερώτηση και μια ιδέα ανάλογα την απάντηση.Θα υπάρχει κάποιο τελικό κάλυμα κάτω από το φίλτρο;Δηλάδή θα γίνει κάτι σαν φάκελος και το φίλτρο θα ολισθαίνει μέσα του;Άν ναι , τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσεις τους κραδασμούς στην κάθετη προς την επιφάνεια του φίλτρου κατεύθυνση. Μια ιδέα είναι να μπεί τσόχα σε τρείς λουρίδες (μια στην μέση και δύο στις άκρες ) οι οποίες θα κοληθούν έτσι ώστε να είναι παράλληλες με την κατεύθυνση κίνησης του φίλτρου.Και φυσικά από πάνω θα μπεί επίσης το ίδιο,αυτό που δεν ξέρω είναι αν σε παίρνουν οι διαστάσεις.Άν δεν σε παίρνουν, και πάλι υπάρχει λύση, θέλει λίγο παρακάλεμα όμως.Κόβεις με ένα κοντυλάκι έξη αυλάκια μήκους π.χ. 5 πόντων σε βάθος που να εξαντλεί το πάχος του κάτω μαύρου πλεξιγκλάς.Μέσα σε αυτα τα αυλάκια τοποθετείς ένα ατσαλόσυρμα πάχους όσο είναι το αυλάκι.Το ατσαλόσυρμα αυτό το έχεις λυγίσει έτσι ώστε όταν μπεί στο αυλάκι, στο κέντρο του αυλακιού, να προβάλει προοδευτικά πάνω από την επιφάνεια του πλεξι.Με τον τρόπο αυτό το πάχος του φίλτρου (στο σημείο αυτό, θα είναι μεγαλύτερο από το διαθέσιμο άνοιγμα που υποδέχεται το φίλτρο.Έτσι όταν το φίλτρο θα μπαίνει στην θέση του , τα ελατήρια αυτά θα υποχωρούν ελαφρά και θα πιέζουν το φίλτρο σταθερά στην θέση του χωρίς να του επιτρέπουν κραδασμούς!!Για μην είναι τα ελατήρια αυτά, αντιμέτωπα με το βάρος του φίλτρου , τοποθέτησέ τα στην επάνω πλευρά του φίλτρου, έτσι ώστε να το πιέζουν προς τα κάτω.Ελπίζω να μην σου φαίνεται βουνό η πρότασή μου.Άντε καλή συνέχεια!!!
Spyrious Ιούνιος 12, 2011 #131 Ιούνιος 12, 2011 Στα πλαινά πλεξι θα σου πρότεινα να βάλεις και led για φωτισμό.Πάρα πολύ καλό update.Νόμισα ότι το παράτησες...
MOS Ιούνιος 23, 2011 #132 Ιούνιος 23, 2011 Για την δουλειά σου δεν έχω να πω τίποτα γιατί πολύ απλά θα πω κάτι παρόμοιο ίσως και ίδιο με τους άλλους, εξαιρετικός. Το EWorld, ρε εκεί είναι πολύ οι μάγκες !! Δεν παίζονται, έχουν ξεφύγει και πρωτοτυπούν στο Ελλάντα με τα προϊόντα τους, τα οποία όλο και ανανεώνονται και πληθαίνουν !! ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ και για την κίνηση που έκαναν για την συγκεκριμένη κατασκευή !! :T:
VasPoly Ιούνιος 23, 2011 #133 Ιούνιος 23, 2011 Για την δουλειά σου δεν έχω να πω τίποτα γιατί πολύ απλά θα πω κάτι παρόμοιο ίσως και ίδιο με τους άλλους, εξαιρετικός. Το EWorld, ρε εκεί είναι πολύ οι μάγκες !! Δεν παίζονται, έχουν ξεφύγει και πρωτοτυπούν στο Ελλάντα με τα προϊόντα τους, τα οποία όλο και ανανεώνονται και πληθαίνουν !! ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ και για την κίνηση που έκαναν για την συγκεκριμένη κατασκευή !! :T: Απο προσωπικη αποψη επειδη αγοραζω εκει πραγματα για το PC μου σχεδον μονιμα το παλικαρι δεν υπαρχει!Εχει γνωσεις δεν προσπαθει να σου πουλησει επειδη πρεπει να πουλησει και η γκαμα προιοντων που εχει στο μαγαζι ειναι κατι που ελειπε απο την Ελλαδα!
MOS Ιούνιος 23, 2011 #134 Ιούνιος 23, 2011 Να ξεκαθαρίσουμε όμως ότι το εν λόγω κατάστημα δεν έχει την φιλοσοφία να ασχοληθεί με hardware, hardware έχει ο καθένας, τα modding υλικά είναι που λείπουν από την αγορά της Ελλάδας.
Lakisss Ιούνιος 24, 2011 Author #135 Ιούνιος 24, 2011 Project ''Bista''. Part -5 (Intake fan filter - Final episode) Καλησπέρα. 'Οπως είχα πεί κάπου πρίν μερικές ημέρες, ''Το ωραίο τελικά με τα μαστορέματα δέν είναι ότι φτιάχνεις/καταφέρνεις κάτι, αλλά ότι βλέπεις μία ιδέα σου να υλοποιείται''. Το πιστεύω απόλυτα αυτό ιδιαίτερα όταν δοκιμάζεις κάτι νέο...βλέπετε είχα ένα άγχος για το συγκεκριμένο part, χωρίς να σημαίνει ότι τα άγχη μου τελείωσαν. Το project μου επιφυλάσσει ακόμα πολλά καθώς έχω σκοπό να δοκιμάσω νέα πράγματα, υλικά, και χωροταξίες. Ελπίζω να συνεχίσω το ίδιο καλά και να επιτύχω το απόλυτο, να τα υλοποιήσω όλα. Στο θέμα μας όμως. Είχαμε μείνει στην τοποθέτηση/βίδωμα των πλαινών plexi, καθώς και του φίλτρου. Ακολουθεί το πάτωμα του case από αλουμίνιο, αλλά σε 2mm. πάχος αυτή τη φορά. Το κομμάτι κεντραρίστηκε στη θέση του, και στηρίχτηκε με ταινία. Κατόπιν σημαδεύτηκε και οδηγήθηκε προς τρύπημα. Μια μικρή παρένθεση για μιά μικρή αλλά βολική πατέντα/ιδέα. Μήν πετάτε τους παλιούς/χτυπημένους δίσκους καθώς περιέχουν πολύ ισχυρούς μαγνήτες, που μπορούν να τοποθετηθούν επάνω στο δράπανο και να βολέψουν με τα τρυπάνια σας. Συνεχίζουμε. Έγινε το τρύπημα του αλουμινίου. Αφαιρώντας το κομμάτι από τις ταινίες, το τρυπάνι άφησε σημάδια/οδηγούς στα πλαινά plexi από κάτω του. Στη συνέχεια τα plexi οδηγήθηκαν για ξετρύπημα. Οι τρύπες έγιναν με τρυπάνι 3.2mm. για Μ4 βίδα. Εδώ θέλει μεγάλη προσοχή ώστε να πέσει το τρυπάνι ακριβώς στην τρύπα/οδηγό, ώστε αυτή να μήν ''ξεχειλώσει''. Η καλή τρύπα θα ανοίξει και σωστό σπείρωμα. Στο προηγούμενο part είχα ανοίξει τρύπες με 3.2mm. τρυπάνι και για την τρίτη plexi δοκό. (πορτοκαλί κύκλοι) Η δοκός βγήκε, ανοίχτηκαν σπειρώματα και ξαναμπήκε στο πλαίσιο. Το πάτωμα βιδωμένο. Εδώ φαίνεται το κενό που δημιουργείται πάχους 8mm. , από τα πλαινά plexi. Συνεχίζουμε με το πάτωμα όπου έγινε το μαρκάρισμα των τρυπών, και η διάνοιξή τους με ποτηροτρύπανο. Εδώ οι τρύπες με δυσκόλεψαν αρκετά, καθώς τα 2mm. πάχος δέν είναι και λίγα.... Ένας τρόπος είναι να μήν έχεις εντελώς κάθετο χέρι ώστε το ποτηρ/νο να ανοίγει τρύπα ''μονόπατα'', και να αποφύγεις την πολύ τριβή/κλώτσημα/δάγκωμα του ποτηριού. Αυτή η τεχνική βέβαια έχει και τα μειονεκτήματά της... Ενώ το ένα τόξο της τρύπας βγαίνει καθαρό το άλλο κάνει ένα ''νύχι'', που απαιτεί αρκετή δουλειά με την ράσπα για να εξαλειφθεί σωστά. Συνέχεια έχει η τρύπα του τροφοδοτικού, που λόγω της ιδιομορφίας της έγινε με σέγα. Η σκληρή δουλειά με τις ράσπες/υαλόχαρτα πραγματκά άξιζe τον κόπο, και το αποτέλεσμα σε εικόνες. Το φίλτρο. Το πάτωμα βιδωμένο πλέον. Τελικό αποτέλεσμα. (ολόκληρο το πάτωμα θα πάρει την τελική του μορφή προς το τέλος του project) Ελπίζω να σας άρεσε η ιδέα του συρόμενου φίλτρου. Άν και με παίδεψε αρκετά πιστεύω άξιζε τον κόπο, καθώς συνδυάζει λειτουργικότητα με διακριτικότητα. Για τυχόν απορίες στη διάθεσή σας. Ευχαριστώ.
apostolis159 Ιούνιος 24, 2011 #136 Ιούνιος 24, 2011 Πολύ ωραίος! Περιμένουμε τη συνέχεια!(δωσε και κανα hint, μη μας πιασει το update απροετοίμαστους!)
Σβολάκης Ιούνιος 24, 2011 #137 Ιούνιος 24, 2011 Μπράβο Λάκις πολύ καλή δουλειά (πως και δεν έβαλες φρεζάτες αλενόβιδες να μην εξέχουν απο κάτω και πάνω)περιμένουμε τη συνέχεια αγωνιοδός
Lakisss Ιούνιος 24, 2011 Author #138 Ιούνιος 24, 2011 Πολύ ωραίος! Περιμένουμε τη συνέχεια!(δωσε και κανα hint, μη μας πιασει το update απροετοίμαστους!) Το επόμενο part θα αργήσει λίγο, καθώς είναι δύσκολο αρκετά. Επίσης θα χρειαστεί να αναθεωρήσω αρκετά το πλαίσιο, γιατί διαφέρει κατασκευαστικά από το αρχικό πλάνο που είχα... Hint θές? ''Η υπομονή είναι η μεγαλύτερη αρετή'' [MENTION=14632]Σβολάκης[/MENTION] οι βίδες είναι πρόχειρες για τις ανάγκες/ευκολία των εργασιών. Ένας από τους στόχους μού είναι να μήν φαίνεται καμία βίδα όταν ολοκληρωθεί το project, πράγμα αρκετά δύσκολο για χειροποίητες κατασκευές.
apostolis159 Ιούνιος 25, 2011 #139 Ιούνιος 25, 2011 ''Η υπομονή είναι η μεγαλύτερη αρετή'' Υπομονή υπομονή, αλλα με έχει φάει η αγωνία! Πάντως συγχαρητήρια, το project και η δουλειά που έχεις κάνει είναι απίστευτα!!
mourgolukos Ιούνιος 25, 2011 #140 Ιούνιος 25, 2011 ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ, ΤΡΕΛΟΣ, Ο ΛΑΚΗΣ Ο ΘΕΟΣ!!!ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛΛΑΚΗ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΠΡΟΣΚΥΝΩ!!!:OBEY:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.