Jump to content



Official ΦαγητοThread v2.0


astrolabos

Recommended Posts

Τι μου θυμησες τωρα...τα εφτιαχνε η μαμα μου οταν ημουν μικρος. Μπραβο αδελφε, καλοφαγωτα.

 

Θυμαμαι τα ετρωγα με μπολικο ψωμι, τωρα εχω να τα φαω χρονια. Με τις εικονες που ανεβασες με γυρισες χρονια πισω, σε ευχαριστω.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Χθες βράδυ εφαγα μερικά κομμάτια χορτόπιτα και λίγο από το εικονιζόμενο γλυκό (κάστανα + σοκολάτα ,λευκη και μαύρη και επικάλυψη σοκολάτας)και πέρασε η αξιοπρεπώς βραδυά1.jpg2.jpg

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

@jax7480

 

LOL ! ! !

Στο συγκεκριμένο έβαλα Πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμένο.

Αλλά μπορείς να βάλεις και άλλα τυριά, αρκεί να έχουν κάπως δυνατή γεύση (έχω δοκιμάσει regato, γραβιέρα, κεφαλοτύρι)
Θέλει λίγο προσοχή να μην το παρακάνεις στα πολύ αλμυρά τυριά.

Επίσης αν θέλεις μπορείς να τα βάλεις σε κυβάκια και όχι τριμένα.

Καλού κακού πριν βάλεις το φαγητό στη σακούλα, ριξε  μέσα μια κουταλία του γλυκού αλεύρι  φρόντισε η σακούλα να είναι λίγο φουσκωτή κλείσε με το χέρι σου το άνοιγμα και κουνα τη να πάει το αλέυρι παντού. Μετά την τουμπάρεις στο νεροχύτη να φύγει όσο αλεύρι δεν κόλησε στα τοιχώματα.

Αυτή η πατέντα βοηθάει στο να μην κολλήσουν τα τυριά στη σακούλα ! :)

Από "μπαχαρικά" :  Αλάτι , πιπέρι, πάπρικα γλυκειά, πάπρικά καπνιστή, Λίιιγο Καγιέν, 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα, και δυο κουταλιές του γλυκού Νοστιμιά Magi . Λάδι δεν βάζουμε έχει λίγο το κοτόπουλο και το τυρί οποτε φτάνει! 

Καλό ανακάτεμα, σακούλιασμα και ψησιμο σε προθερμασμένο φουρνο  στους 190 για μια ώρα περίπου (το εκτιμάς αυτό από το πόσα υγρά θέλεις να έχει τελικά και από την ποσότητα  ) 

Το σβήνεις και το αφήνεις και κανα τέταρτο στο φουρνο.

Ε και μετά αδειάζεις τις σακούλες σε μια κατσαρόλα και καλή σας όρεξη ! :D

A!! Την σακούλα πρίν την βάλεις στο φουρνο την τραβάς από πάνω να γίνει σαν μικρή πυραμίδα και στην κορυφή της κάνεις μια μικρή ψαλιδιά για να ανασαίνει το φαγητό γιατί τα λαχανικά θα βγάλουν πολλά υγρά !

 

Άντε καλή επιτυχία ! :D

Έγινε επεξεργασία από Seafalco
  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

πριν 18 ώρες, το μέλος spH3RiCal έγραψε:

Το σκ καθισα και ανοιξα την μια MRE

20161125_234556.jpg

 

Το περιεχομενο

20161125_234954.jpg

 

Το πρωτο που ανοιχτηκε ηταν το "snack bread"

20161125_235718.jpg

 

Μοιαζει με κρακερ/γαλετα αλλα στην πραγματικοτητα ειναι πολυ μαλακο (soft kings μαλακο) με ημιγλυκη γευση, παρα πολυ καλο imo. Μαζι ειχε φυστικοβουτυρο και apple jelly το οποιο μονο του δε μπορω να πω οτι ηταν ωραιο αλλα μαζι με το φυστικοβουτυρο και το ψωμι ηταν ωραιος συνδυασμος.

 

Δευτερο σνακ, αποξηραμενο μοσχαρι

20161127_191748.jpg

Πολυ μετριο σαν γευση, εντονη γευση μαυρου πιπεριου χωρις να καιει παρολαυτα.

 

Και παμε στο κυριως

 

Το highlight εδω ειναι ο τροπος με τον οποιο το ζεσταινεις. Τα συγχρονα MREs δεν εχουν πια "εστιες" με καυσιμο και φωτια αλλα heater bag. Αυτο μεσα εχει ενα pad με μια σκονη που αντιδρα με το νερο και παραγει ζεστη. Βαζεις μεσα τα σακουλακια με το φαγητο, το αφηνεις καπου με κλιση και σε 3-4' εισαι ετοιμος.

 

20161125_235601.jpg

 

aaaand

 

20161126_000832.jpg

 

Νομιζω το προβλημα ειναι εμφανες :p Αυτο δεξια που μοιαζει να βγηκε βιαια απο καποιο στομαχι ειναι ρυζι με φασολια και σαλτσα. Στην καλυτερη περιπτωση θα το ελεγα υποφερτο. Οσο για το "Rib shaped barbecue flavor pork patty" αν ειχα φαει ποτε μου σκυλοτροφη μαλλον θα σας ελεγα οτι εχει την ιδια γευση. Πραγματικα η μυρωδια ηταν ιδια με αυτη οταν ανοιγεις κονσερβα για σκυλους. Η bbq sauce που ειχε μαζι δε το εσωζε για κανενα λογο.

 

Επισης, μαζι ειχε και δυο ποτα σε σκονη, ενα με γευση πορτοκαλι - αρκετα καλο, παραδοξως ειχε φυσικη αρχικη γευση αλλα τεχνιτη επιγευση, και ενα λεμονι που η γευση του εμοαζε με τις halls μελι-λεμονι. Τελος υπηρχαν κατι καραμελες και τσιχλες που δεν εχω ανοιξει ακομα.

 

All in all αν εισαι ξεχασμενος σε καποιο βουνο στο αφγανισταν κυνηγωντας ταλιμπαν νομιζω εισαι οκ με το γευμα. Σε διαφορετικη περιπτωση, οχι. Με εξαιρεση το snack bread!

 

Οποτε για να ερθουμε στα ισια μας

Potato soup, chorizo, parsley pesto, parmesan foam.jpg

 

Πατατοσουπα με chorizo, πεστο μαιντανου και αφρο παρμεζανας. :p

 

Προτιμώ να φάω ωμές φακές.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

πριν 11 ώρες, το μέλος felix έγραψε:

Από πού τις προμηθεύεσαι τις σακκούλες αυτές ?

 

πριν 10 ώρες, το μέλος karmen1983 έγραψε:

Super market βρε προς sanitas μεριά

 

Στέλιο πιπέρι  ξέχασες να βάλεις στο πιάτο σου :hehe: 

 

Καλά ! ! ! :T:

Ρε συ από το πιαστράκι τις αναγνώρισες ? !!! :)

20161127_133816-large.jpg

Όσο για το πιπέρι . . .  που θα πάει κάποια στιγμή θα σε πείσω ! !  :p

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.