Dexter Οκτώβριος 13, 2011 #161 Οκτώβριος 13, 2011 Φίλε Lakisss όπως και με το "Project Plexi" έτσι κι εδώ με έχεις κάνει να παρακολουθώ την δουλειά σου με πολύ ενδιαφέρον και να περιμένω με αγωνία το επόμενο <<επεισόδιο>>!!Ένα μεγάλο μπράβο κι από μένα για την δουλειά σου μα πάνω απ' όλα για την ΥΠΟΜΟΝΗ σου!!:clap::clap:
karmen1983 Οκτώβριος 13, 2011 #162 Οκτώβριος 13, 2011 Lakiiiiiiiiiiii το Project Plexi το παρακολουθούσα ως επισκέπτης μια και δεν είχα γραφτεί. Είχε γίνει bookmark στον browser. Δε μπορούσα να σου πω Μπράβο αλλά τώρα θα στα πω μαζεμένα και για τα 2 Ειλικρινά είσαι άπαικτος, απίστευτος και σε μερικά απρόβλεπτος. Με έχεις αφήσει με ανοικτό το στόμα άπειρες φορές με όσα είδα και βλέπω. R E S P E C T Συνέχισε έτσι. Να είσαι πάντα καλά να μας χαρίζεις τέτοια υπέροχα threads
lunatic89 Οκτώβριος 13, 2011 #163 Οκτώβριος 13, 2011 Καλά τα λόγια περιττά σχετικά με το πρότζεκτ... Να σου πω ομως κάτι επειδή σε βλέπω κ παιδεύεσαι με τη μέγκενη κάθε φορά. Μπορείς να αγοράσεις μαλακες σιαγώνες που μπαίνουν σαν έξτρα πάνω στη μέγκενη για να μην γρατζουνάς αυτό που πιάνεις
plojih Οκτώβριος 16, 2011 #164 Οκτώβριος 16, 2011 Ενα μεγαλο μπραβο κ απο μενα.Περημενουμε συντομα update :clap::clap:
Lakisss Νοέμβριος 23, 2011 Author #166 Νοέμβριος 23, 2011 Project ''Bista''. Part -6 (Bay panel - episode 3) Καλημέρα/σπέρα. Πάνε αρκετοί μήνες που έχω να κάνω update, και σήμερα νοιώθω λίγο έξω απ' τα νερά μου... Να ευχαριστήσω όλους αλλά και το Lab για την υπομονή που δείχνουν στο άτομό μου, και ελπίζω σήμερα να σας αποζημιώσω για την πολύμηνη αναμονή. Για να θυμηθούμε λίγο που είχαμε αφήσει το worklog την τελευταία φορά. Ένα πρόβλημα με τους διακόπτες των controller/amplifier με ανάγκασε να αναθεωρήσω την πρόσοψη. Έτσι φτιάχτηκε ένα ''Π'' από χοντρότερους δοκούς πάχους 20x10mm. αντί 12χ12mm. Ξεκινάμε τώρα να στηρίξουμε την πρόσοψη. Δύο γωνίες μετρήθηκαν και μαρκαρίστηκαν κατάλληλα. Οι γωνίες κόπηκαν και τρυπήθηκαν. Εδώ θα τοποθετηθούν στο κάτω μέρος της δοκού. Μαρκαρίστηκε η δοκός, τρυπήθηκε, ανοίχτηκε σπείρωμα και τοποθετήθηκαν οι γωνίες. Απομένει το τρύπημα του πλαισίου για να βιδώσουν οι γωνίες. Λόγω πλαϊνής δοκού το άνοιγμα σπειρώματος ήταν ανέφικτο χωρίς το λύσιμο του πλαισίου. Αυτό το μικρό τσοκ έδωσε την λύση φορεμένο σ' ένα κατσαβίδι. Το είχα αγοράσει γιατί μπορεί να πάρει τρυπάνι από 0.5mm. και σου λύνει τα χέρια στο κολωνάτο δράπανο. Το σύνολο των δοκών τελειωμένο και τοποθετημένο. Συνεχίζουμε με την πρόσοψη που τοποθετήθηκε επάνω στις δοκούς, και με μαρκαδόρο έγινε το περίγραμμά των. Μαρκαρίστηκαν τα σημεία, πονταρίστηκαν και ανοίχτηκαν οι τρύπες. Ανοίχτηκαν οι αντίστοιχες τρύπες και έγιναν σπειρώματα στις δοκούς. Εδώ ολοκληρωμένο. Συνεχίζουμε με τα πλαϊνά του bay. Επιλέχτηκε αλουμίνιο γωνία από σειρά παραθύρων της Europa. Παιδεύτηκα πραγματικά αρκετά, έκανα πολλές μετρήσεις και κατέληξα στο παρακάτω σχήμα. Ξεκίνησα με την απομάκρυνση των περιττών κομματιών. Δυστυχώς είχε πάει αργά το βράδυ, δεν μπορούσα να βάλω εμπρός το dremel λόγω θορύβου, οπότε παιδεύτηκα αρκετά με το δράπανο... Στη συνέχεια πήραν εμπρός οι λίμες και τα υαλόχαρτα για το τελικό φινίρισμα. Δυστυχώς photo από την κατασκευή του δεύτερου πλαϊνού δεν έχω, γιατί ξέχασα να τραβήξω... Πρώτη φορά το παθαίνω αυτό...ή με συνεπήρε η δουλειά ή γερνάω και ξεχνάω... Τα πλαϊνά στη συνέχεια κεντραρίστηκαν επάνω στη πρόσοψη για να τρυπηθούν. Εδώ πλέον τοποθετημένα. Να εκμυστηρευτώ ότι είχα και έχω αρκετό άγχος για την επιτυχία του bay. Το πρώτο βήμα έγινε με την τοποθέτηση του aplifier. Στη συνέχεια τα πλαϊνά τρυπήθηκαν ώστε να υποδεχτούν και τον controller. Όπως θα παρατηρήσατε είναι διαφορετικής σχεδίασης, αλλά αυτό θα το δούμε στο επόμενο part. Το συνολάκι ποζάρει στον φακό, και για μένα έρχεται η πρώτη ανακούφιση μέχρι το επόμενο part... Για τυχόν απορίες στη διάθεσή σας. Ευχαριστώ.
Ερνεστος Νοέμβριος 23, 2011 #167 Νοέμβριος 23, 2011 ΠΟΛΥ mouration με ενισχυτή και fan-controller η πρόσοψη... :clap: Μου αρέσουν πολύ όλα τα αναλογικά κουμπάκια και ποτενσιόμετρα.Η προσπάθεια δείχνει (και είναι!) τιτάνια, για μένα αποτελείς πρότυπο (και ίνδαλμα μη σου πω) ώστε να μην το βάζω κάτω, ειδικά σε χαλεπούς καιρούς και "αδιέξοδες" καταστάσεις.Μπράβο, φίλε! Keep up the extraordinary work!
karmen1983 Νοέμβριος 24, 2011 #169 Νοέμβριος 24, 2011 Επιτέλους πόσταρεεεεεε :dance3: Ετσι έτσι να παίρνουμε ιδέες :magic: Αψογος, απίστευτος, αψεγάδιαστος για μία ακόμα φορά
Spyrious Νοέμβριος 24, 2011 #170 Νοέμβριος 24, 2011 Μπράβο.Να σε ρωτήσω,τι κολαούζο είναι αυτό που χρησιμοποιείς;Βλέπω είναι άγριο και μοιάζει με τρυπάνι.
Lakisss Νοέμβριος 24, 2011 Author #171 Νοέμβριος 24, 2011 ΠΟΛΥ mouration με ενισχυτή και fan-controller η πρόσοψη... :clap: Μου αρέσουν πολύ όλα τα αναλογικά κουμπάκια και ποτενσιόμετρα. Στον [MENTION=166]Κοπρίτης[/MENTION] τα εύσημα που μου έβαλε την ιδέα με τα κουμπιά, μιας που στην αρχή είχα αποφασίσει τον αντίστοιχο με οθόνη αφής. Μπράβο.Να σε ρωτήσω,τι κολαούζο είναι αυτό που χρησιμοποιείς;Βλέπω είναι άγριο και μοιάζει με τρυπάνι. Κολαούζο μηχανής, με την διαφορά ότι είναι ένα (όχι σετ των τριών) και κάνει σπείρωμα απευθείας. [MENTION=20975]karmen1983[/MENTION] ευχαριστώ, [MENTION=2526]Nephiλiμ[/MENTION] χαίρομαι που βρήκες ξανά τους βιολογικούς σου ρυθμούς.
Ταμτάκος Νοέμβριος 24, 2011 #172 Νοέμβριος 24, 2011 Επειδή τις ικανότητές σου τις έχω ήδη εκθειάσει, το μόνο μου σχόλιο είναι αν καταναλώνεις τα τσιγάρα με τον κουβά...
Σβολάκης Νοέμβριος 24, 2011 #173 Νοέμβριος 24, 2011 Μπράβο lakis πολύ καλή δουλειά και όπως πάντα άψογος
Seafalco Νοέμβριος 25, 2011 #174 Νοέμβριος 25, 2011 Νικόλα μας , τι μας έχεις κάνει!!!!!Φίλε απλά δίνεις το παράδειγμα!:thank_you2:
Lakisss Νοέμβριος 25, 2011 Author #175 Νοέμβριος 25, 2011 Νικόλα μας , τι μας έχεις κάνει!!!!! Στέλιο εδώ που τα λέμε ακόμα δεν σας έχω δείξει κάτι ιδιαίτερο, διότι η κατασκευή είναι στα πρώτα βήματα. Εικάζω ότι αρκετοί δεν έχουν σαφή εικόνα του τι φτιάχνω, αλλά προσέχω να μην δίνω στοιχεία για να έχει και την μαγεία του το worklog. Υπομονή...μερικά updates ακόμα και θα μπείτε στο πνεύμα.
unstoppable Νοέμβριος 25, 2011 #176 Νοέμβριος 25, 2011 Μέχρι στιγμής το εποτέλεσμα δεν με ενθουσιαζει, το fan controller στο μυαλό μου δείχνει άσχημο. Όμως θέλω να το δώ και τελειωμένο μιας και το plexi ξεκίνησε μέτρια αλλά η κατάληξη ήταν εξαιρετική.
Lakisss Νοέμβριος 27, 2011 Author #177 Νοέμβριος 27, 2011 Project ''Bista''. Part -6 (Bay panel - episode 4) Καλημέρα/σπέρα. Το σημερινό update μου άφησε ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς έγινε ένα λάθος που δεν το είχα προβλέψει... Παρόλα αυτά όμως διαπίστωσα ότι ο σχεδιασμός που είχα αρχικά κάνει είναι σωστός, και τα πράγματα μπαίνουν σε σειρά σιγά σιγά. Βλέπετε τα scratch build projects είναι απρόβλεπτα και είναι δύσκολο να στήνεις κατασκευή εκ του μηδενός, πόσο μάλλον όταν δεν ακολουθεί τα καθιερωμένα κατασκευαστικά πρότυπα χωροθέτησης. Ακόμα απορώ να πω την αλήθεια πώς έχω τόσα πράγματα και λεπτομέρειες στο μυαλό μου, χωρίς αναλυτικό σχέδιο/σκίτσο. Που θα πάει...περιμένω το μεγάλο λάθος/κανόνι να σκάσει. Αρκετά όμως με τις φλυαρίες μου και ας ''μπούμε στο ψητό''. Σε παλαιότερο update είχα αφήσει ημιτελές τις θύρες για τα usb, με αποτέλεσμα να μην πατάνε σωστά στην πρόσοψη. Λύσιμο ξανά, αρκετά λεπτή δουλειά με τις λίμες και επετεύχθη το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια από μία ράβδο γωνία 50 x 50mm. κόπηκε ένα κομμάτι 9.5cm. Με την συμβολή σιδεροπρίονου η μία πλευρά της γωνίας κόντυνε. Η γωνία θα χρησιμοποιηθεί για την στήριξη της πλακέτας των usb. Η γωνία τρυπήθηκε κατάλληλα, ενώ για την στήριξη της πλακέτας θα μπουν plexiglass αποστάτες των 4mm. Δεν μου άρεσε οπτικά, οπότε είπα να παιδευτώ λίγο ακόμα. Η γωνία μαρκαρίστηκε και κόπηκε με το σιδεροπρίονο. Τελικό φινίρισμα. Η πλακέτα στηριγμένη στην γωνία. Μαρκαρίστηκαν τα σημεία που θα στηριχτεί η γωνία στο πλαίσιο, και τρυπήθηκαν. Τελική στήριξη. Τελικά βγήκε ανέλπιστα καλό και τέρας στιβαρότητας. Εμπρόσθια άποψη της εφαρμογής. Επιστροφή στο panel. Θυμηθείτε το λίγο απ' το προηγούμενο update, και προσέξτε ότι οι γωνίες στήριξης των συσκευών προεξέχουν στο κάτω μέρος του. (πορτοκαλί βέλη) Η σκέψη μου ήταν λίγο παράτολμη, αλλά δεν αντιστάθηκα και το επιχείρησα. Μαρκαρίστηκαν δύο σημεία προς κόψιμο στο πάτωμα. Το κόψιμο έγινε με το dremel και το φινίρισμα με λίμες. Το panel στην τελική του θέση, αφού το κάτω μέρος των γωνιών εισχώρησε στις θύρες που ανοίχτηκαν. (πορτοκαλί βέλη) Οπίσθια άποψη των θυρών και win! Το εξαιρετικά προσεκτικό άνοιγμα/λιμάρισμα επέτρεψε στις γωνίες να μπουν σφηνωτά, με αποτέλεσμα μηδενικό τζόγο και κούνημα του panel. Επίσης το εγχείρημα είχε και την δυσκολία ότι αν ''ξεχύλωνα'' τις θύρες στο άνοιγμα, αυτές θα φαίνονταν από εμπρός. Πάμε τώρα στο σημείο που φοβόμουνα απ' την αρχή...το dvd. Δυστυχώς επελέγη slim λόγω έλλειψης χώρου, και λέω δυστυχώς γιατί: α)Είναι στενότερο απ' το κανονικό β)Έχει περίεργη στήριξη γ)Δεν βρήκα μακριές βίδες (15-20mm.). Αν είχα βρει τέτοιες βίδες τα πράγματα θα ήταν απλά. Δείτε πόσο πιο στενό είναι. Αναγκαστικά έπρεπε να προβώ στην κατάλληλη διαμόρφωση της γωνίας πράγμα που προσπαθούσα να αποφύγω σαν τον διάολο... Εδώ η πρώτη και η διαμόρφωση σε εικόνες. Βιδωμένη στο panel. Ανέλπιστα καλά πήγε η πρώτη, ενώ δεν το πίστευα με την εξαιρετική εφαρμογή πάνω στο dvd. Σειρά είχε η δεύτερη γωνία όπου επήλθε και το μοιραίο... Στο πρώτο γώνιασμα πήγε καλά, αλλά στο δεύτερο άκουσα το ''κρακ''. Στενοχωρήθηκα να πω την αλήθεια γιατί είχα ρίξει αρκετή δουλειά με τα πλαϊνά, και τελικά ''δεν ήπια νερό''. Υπάρχει λύση σαν διορθωτική κίνηση, αλλά έλα που θέλω ενιαίο πλαϊνό για όλες τις συσκευές. Άτιμες μακριές βίδες..... Για τυχόν απορίες στη διάθεσή σας. Ευχαριστώ.
BilloukosGR Νοέμβριος 28, 2011 #178 Νοέμβριος 28, 2011 Το κόβω γω... στο τέλος θα θες μπαλετοφόρο για να το σηκώσεις!
VasPoly Νοέμβριος 28, 2011 #179 Νοέμβριος 28, 2011 Τελικα ειναι οπως το ειπες...Ειναι μεχρι να παρεις μπροστα :magic: !!!Γιατι δεν δοκιμαζες να το ζεστανεις λιγο με καμινετο πριν κανεις την γωνια?Αν δεν σε θελει μερικες φορες... Κουραγιο!Το panel ειναι αστερι και οπως φανταζομαι και το υπολοιπο θα βγει εξαιρετικο αποτελεσμα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.