Jump to content



Official ΦαγητοThread v2.0


astrolabos

Recommended Posts

53 minutes ago, Highlander said:

Αυτό να μην πετυχαίνω τη μπεσαμέλ... είναι σπαστικό και ζηλεύω.

 

καλα δε βγαινει πολυ σταθερη μη νομιζεις. νοστιμη βεβαια. πρωτη φορα εκανα δε θεωρω οτι ειναι δυσκολο

 

 

6BE542B4-7E55-4A25-BE46-D6AFD61E9C13.jpeg

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, jax7480 said:

Ούτε παστίτσιο δεν ξερετε να τρωτε. Το παστίτσιο όπως και η τούρτα θελουν ευθυγράμμιση.  Ανοίγεις πόρτα κουζινας, βγαζεις ταψι, παιρνεις πιρούνι,  ευθυγραμμιζεις αν ειναι στραβό.  10 λεπτα μετα, επαναλαμβάνεις. 

Δικός μου είναι τούτος εδώ! :hehe:

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

πριν 18 λεπτά, το μέλος jax7480 έγραψε:

Ούτε παστίτσιο δεν ξερετε να τρωτε. Το παστίτσιο όπως και η τούρτα θελουν ευθυγράμμιση.  Ανοίγεις πόρτα κουζινας, βγαζεις ταψι, παιρνεις πιρούνι,  ευθυγραμμιζεις αν επειδή ειναι στραβό.  10 λεπτα μετα, επαναλαμβάνεις. 

 

fixed ?

  • Like 2
  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

Το μυστικό είναι αυτό το ίσιωμα να μην είναι και πολύ ίσιο!

Έτσι θα έχεις το λόγο και το άλλοθι να το διορθώσεις σε λίγο ! ;)

Και κάπως έτσι φτάνουμε στην άκρη του ταψιού και το μόνο που θα μπορούσε κάποιος να μας καταλογίσει

είναι μια ανάγκη για . . . "ευθυγράμμιση" ! ! ! !   :D 

  • Like 3
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, UltraB said:

πως είναι ένα σωστά κομμένο κομμάτι

σωστά κομμένη μερίδα. Είναι καλύτερα να την κόψεις σε δύο κομμάτια αν δεν την φας με μαχαιροπήρουνο κι αν δεν είναι με φύλλο που θρυμματίζεται εύκολα γιατί αν είναι μαλακή μπορεί να λυγίσει και να φύγει η γέμιση αν δοκιμάσεις με το χέρι.
Εννοείται ότι επιβάλλεται να τρως δύο μερίδες σε κάθε προσέγγιση του ταψιού.

Link to comment
Share on other sites

πριν 14 ώρες, το μέλος jax7480 έγραψε:

Ούτε παστίτσιο δεν ξερετε να τρωτε. Το παστίτσιο όπως και η τούρτα θελουν ευθυγράμμιση.  Ανοίγεις πόρτα κουζινας, βγαζεις ταψι, παιρνεις πιρούνι,  ευθυγραμμιζεις αν ειναι στραβό.  10 λεπτα μετα, επαναλαμβάνεις. 

η ίδια μέθοδος εφαρμόζεται με επιτυχία σε γλυκά ταψιού και παγωτά!

Έγινε επεξεργασία από Nameless1
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, salde said:

σωστά κομμένη μερίδα. Είναι καλύτερα να την κόψεις σε δύο κομμάτια αν δεν την φας με μαχαιροπήρουνο κι αν δεν είναι με φύλλο που θρυμματίζεται εύκολα γιατί αν είναι μαλακή μπορεί να λυγίσει και να φύγει η γέμιση αν δοκιμάσεις με το χέρι.
Εννοείται ότι επιβάλλεται να τρως δύο μερίδες σε κάθε προσέγγιση του ταψιού.

Ο ορος μεριδα σε περιοριζει.

 

Κομματι ειναι το σωστο.

 

Μαχαιροπηρουνα και λοιπα αξεσουαρ ειναι μπαναλ οταν εχεις 2 χερια και ενα μεγαλο ταψι....

Έγινε επεξεργασία από GeorgeVasil
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

πριν 5 λεπτά, το μέλος FANISTELROOY έγραψε:

Long time no see...

 

Επιστρεφω με Neapolitan pizza ψημενη στους 500C για 1 λεπτο σε ooni koda.

 

Ζυμη 18 ωρων με ξηρη μαγια. Εχω δοκιμασει και με προζυμι, αλλα δεν ειχε καμια ιδιαιτερη διαφορα στη γευση (ηταν απλα λιγο πιο sour). Οποτε επιλεγουμε την ευκολη λυση.

Δοσολογιες βρισκω στο PizzaApp, αναλογα τις ωρες που θελω να το αφησω να φουσκωσει, το ειδος της μαγιας και το μεγεθος της καυε πιτσας.

 

Υλικα που υπαρχουν στις πιτσες:

Nduja (αγορασμενη απο Ιταλια)

Truffle Salami (αυτα τα αλλα 3 αγορασμενα απο το Carnicero στο Ψυχικο)

Salami Picante

Wild boar Salami

Mozzarella 

Βασιλικος

Blue Cheese (σε μια μονο για δοκιμη. Αρκετα ενδιαφερουσα επιλογη)

Sweet roasted peppers

Truffle oil

Ελαιολαδο

73370600_10156302506271353_3033931044962172928_n.jpg

73321890_10156302506171353_7600251101958373376_n.jpg

73047403_10156302506061353_2455645906515525632_n.jpg

73197528_10156302505921353_999551039965233152_n.jpg

Σα πολύ μπασμένη την βλέπω....

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, wesker said:

Σα πολύ μπασμένη την βλέπω....

Γυρω στα 25εκ διαμετρο βγαινει. Το ζυμαρι ειναι 215-220γραμμαρια.

 

2 minutes ago, f117 said:

 

 

?????

Μονο 1 λεπτο θελει, μαξ 1.5.

Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, GriGaS said:

Τους 500 βαθμούς πως τους πιάνεις; 

Και παραπάνω πάει αν το αφήσεις πολύ ώρα στο φουλ. Είναι ειδικό φουρνακι γκαζιού για Neapolitan pizza, που και σε κανονικό ξυλοφουρνο την ψήνουν στους 500.

  • Agree 1
  • Wow 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 36 λεπτά, το μέλος FANISTELROOY έγραψε:

Γυρω στα 25εκ διαμετρο βγαινει. Το ζυμαρι ειναι 215-220γραμμαρια.

 

Μονο 1 λεπτο θελει, μαξ 1.5.

Καλα την ειπα εγω μπασμενη. 25 εκατοστα διαμετρος ειναι ατομική για εμενα....

  • Like 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.