Jump to content



COVID-19


sotiris

Recommended Posts

35 minutes ago, Lakisss said:

Εγώ γέμισα τον καταψύκτη αστακό, το κελάρι full σαμπάνια, έναν τενεκέ ροκφόρ και χαβιάρι μαύρο. Τώρα απολυμαίνομαι με βότκα Belvedere.

καλές επιλογές, ίσως το χαβιάρι να είναι υπερβολή. Είδες τι ωραία που είναι η ζωή όταν υπάρχουν κι άλλα καταστήματα πέραν του Γαλαξία. Ξέχασες βέβαια καφέ και κάνα πούρο, οπότε θα αρκεστείς μόνο σε υγιεινό τσιγαράκι.

  • Like 1
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 10,3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

43 minutes ago, Lakisss said:

Εγώ γέμισα τον καταψύκτη αστακό, το κελάρι full σαμπάνια, έναν τενεκέ ροκφόρ και χαβιάρι μαύρο. Τώρα απολυμαίνομαι με βότκα Belvedere.

Βρε σύ, έχω λιώσει με τα σχόλια σου. Αφιερωμένο89515687_1060551320992312_27951586818077

  • Like 1
  • Haha 7
Link to comment
Share on other sites

Τα μετρα αυτα ειναι φυσιολογικη αντιδραση της επιστημονικης κοινοτητας.

Δεν ειναι θεμα συνομωσια.

Μπακαλιστικα: Γιατι δεν γινεται αυτο για τη γριπη; Γιατι ξερουν τι ειναι η γριπη και ολα τα παρελκομενα. Για τον κορονοιο δεν εχουν ιδεα. Εχουν καποιες πρωτες πληροφοριες που δεν ξερουν πως εξελισσονται, υποθετουν και κανεις δεν θελει να δει ζομπι στον δρομο. 
Με το ρυθμο που μεταδιδεται κιολλας θα μπουκωσει το συστημα ολο.

Αν δουν οτι το θεμα θα μεινει οπως ειναι και οτι απλα θα εχουμε θανατους θα βγει ενα εμβολιο για να μειωσει το ολο κακο και μετα κλαιν βγειτε ολοι εξω.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 59 λεπτά, το μέλος Snips έγραψε:

Λιγότεροι συνταξιούχοι, περισσότερα λεφτά να μοιραστούν οι ενεργοί, θεωρητικά πάντα αν δεν τα φάνε οι γνωστοί. Διότι η σύνταξη θα μένει όλη στο κράτος, και όχι μόνο οι κρατήσεις της

Ωραίο ανέκδοτο αν οι πολιτικοί ήταν καρμπον μιας άλλης ανθρώπινης φύσης. Κάτι που όλοι βλέπουμε πώς είναι. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Μία ώρα πριν, το μέλος salde έγραψε:

καλές επιλογές, ίσως το χαβιάρι να είναι υπερβολή.

Φτωχέ μικροαστέ Λαμπίτη... δεν περίμενα άλλη αντίδραση από άτομο που δεν εκτιμά τον κόλιανδρο. Η υπερβολή είναι για αυτούς που μπορούν και τολμούν. 

  • Like 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Βιολογικό όπλο ο κορονοϊός Covid-19;

 

 

 

Παράθεση

 

1.Ένας ανώτατος στρατιωτικός του Ιράν ο Gholam Reza Jalal ανέφερε ότι ο κορωνοϊός δεν είναι μια φυσική ασθένεια και ότι αποτελεί επίθεση βιολογικού όπλου κατά της Κίνας και του Ιράν από ένα «εχθρικό κράτος», εννοώντας προφανώς τις ΗΠΑ. Η ίδια γνώμη βρίσκει έδαφος και στη Ρωσία.

2.Ο κινέζος εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών Zhao Lijian, πόσταρε στο Twitter ένα βίντεο με τον Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, διευθυντή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ, κατά την κατάθεσή του σε επιτροπή του Κογκρέσου στις 11 Μαρτίου του 2020.

Εκεί ο Ρέντφιλντ αναφέρει πως κάποιοι θάνατοι γρίπης στις ΗΠΑ,  αργότερα αναγνωρίστηκαν ως κρούσματα του Covid-19, της ασθένειας που προκαλεί το στέλεχος του κορωνοϊού. Το ίδιο βίντεο αναρτήθηκε κι από άλλους φορείς στις ΗΠΑ, όπως το εθνικό δίκτυο CCTV, το CNN και η εφημερίδα Global Times.

 

Λέει λοιπόν ο κινέζος εκπρόσωπος, ότι ο Covid – 19 δεν ξεκίνησε από την Κίνα και την επαρχία Γιουχάν, αλλά «Ο αμερικανικός στρατός έφερε τον Covid-19 στην Κίνα». Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι ο «ασθενής μηδέν» του κορωνοϊού παγκοσμίως είναι Αμερικανός στρατιωτικός, που βρέθηκε στη Γιουχάν τον Οκτώβρη, λίγο πριν το ξέσπασμα της επιδημίας, στο πλαίσιο των Παγκόσμιων Στρατιωτικών Αγώνων.

 

 

7.Τελικά;  

Από αυτά, μέχρι να ισχυριστούμε ότι έγιναν έτσι τα πράγματα, είναι μεγάλη απόσταση και μακριά από την πρόθεση και τη δυνατότητά μας. Πάντως τα βέβαια είναι ότι: 

Είναι μέσα στη λογική του παγκόσμιου παιχνιδιού στρατηγικής των μεγάλων δυνάμεων, τέτοιου είδους ασύμμετρες βιολογικές επιθέσεις. Δεν είναι εντελώς απίθανα ενδεχόμενα. 

Αν κάποτε αποδειχθεί ότι είναι αλήθεια αυτή η θεωρία συνομωσίας των ΗΠΑ εναντίον της Κίνας, δεν θα εκπλαγεί κανείς απολύτως σ’ όλο τον κόσμο. Όλοι θεωρούν τις ΗΠΑ αδίστακτες κι ικανές για τα πάντα. 

Αν κάποτε το κάνουν, όποιοι το κάνουν, θα το κάνουν κάπως έτσι. Την κατάλληλη γι’ αυτούς στιγμή, κρυφά και με τρόπο που να μην ανιχνεύεται. 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Στην απογευματινή τηλεδιάσκεψη που είχαμε διάφοροι εκπαιδευτές πλέον είναι σχεδόν σίγουροι ότι ο ιός κατασκευαστήκε για να χτυπηθεί η οικονομία της Κίνας.Συζητιεται πολύ έντονα στον τομέα της ασφάλειας για πρωιν στρατιωτικους που βρέθηκαν 2 εβδομάδες πριν το κρούσμα και έφυγαν από την Κίνα.....τα ΜΜΕ δείχνουν ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΔΕΊΞΟΥΝ, η αιτία της πανδαιμιας λόγου τροφής θα καταρριφθεί. Αν με ρωτήσετε προσωπικά πιστεύω ότι η Κίνα έχει αρχίσει είδη έρευνες για το ποιοι μπήκαν στην χώρα τους το τελευταίο διάστημα πριν το κρούσμα. Οι μυστικές υπηρεσίες της Κίνας σίγουρα γνωρίζουν.... Θα μιλήσουμε και για τον ασυμετρο πόλεμο, για να δείτε την άμεση σχέση με το γεγονός αυτό. 

Με λίγα λόγια : Χτυπήστε ασύμμετρα, ανορθόδοξα, για να πετύχετε τον σκοπό σας, οποίο και αν είναι το κόστος αυτό. 

Έγινε επεξεργασία από def
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

πριν 1 ώρα, το μέλος honda22 έγραψε:

Ατυχία. Με το ακουστικό στο χέρι έμεινα. Ήθελα να κλείσω δωμάτιο στο σαλέ του Λάτση στο Gstaad, αλλά με βλέπω να καταλήγω σε επαρχιακό μοτέλ?.

 

  • Like 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

O κάθε άνθρωπος που φεύγει είναι μοναδικός και ανεκτίμητος. Δεν μπορώ ποτέ να σκεφτώ ή να πω, άσχετα με το χιούμορ που γίνεται για να χαλαρώσουμε, ότι κάποιοι μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι δεν πολυ-πειράζει που φύγανε, τί να κάνουμε, ζήσανε την ζωή τους κ.λπ. 

Ένας από τους λόγους που πρέπει ΟΛΟΙ να τηρήσουμε τους κανόνες πολύ αυστηρά, ξεκινώντας από τον εαυτό μας, είναι ακριβώς ότι αν έχουμε ραγδαία επιδείνωση του φαινομένου, όπως στην Ιταλία, το σύστημα Υγείας θα φτάσει στα όριά του. Γνωρίζω από μέσα (λόγω συζύγου) ότι οι δυνατότητες αναπνευστικής υποστήριξης είναι πολύ περιορισμένες (ήδη υπάρχουν προβλήματα), το προσωπικό στον τομέα Υγείας στα όριά του, και αν η κατάσταση ξεφύγει, οι γιατροί θα έρθουν στην δυσάρεστη θέση να επιλέγουν με κριτήρια επιβιωσιμότητας ποιός από τους ασθενείς θα υποστηριχθεί. Ποιά περίπτωση δηλαδή αξίζει να παλέψουν. Και τα ηθικά διλήμματα είναι μεγάλα. Αν παλεύει ένας 45χρονος με μικρά παιδιά, θα δώσεις προτεραιότητα έναντι ενός 70χρονου με πιό επιβαρυμένη υγεία και μικρότερες πιθανότητες. Και αυτός όμως μπορεί να αποτελεί ένα μοναδικό και σημαντικότατο στήριγμα για μια μεγάλη οικογένεια και μαζί του να καταρρέει ένας ολόκληρος κόσμος...

 

Για να μη φθάσουμε εκεί (στην Ιταλία ήδη γίνεται τέτοιου είδους διαλογή, όπως γίνεται εν καιρώ πολέμου), πρέπει να βάλουμε μυαλό και να στηρίξουμε το σύστημα πριν καταρρεύσει. Και καταρρεύσουν και πολλοί συμπολίτες μας μαζί του. 

 

Αγάντα και θα περάσει. Έτσι έλεγε ο μακαρίτης ο πατέρας μου. 

Έγινε επεξεργασία από pnick
  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Μία ώρα πριν, το μέλος pnick έγραψε:

 αν η κατάσταση ξεφύγει, οι γιατροί θα έρθουν στην δυσάρεστη θέση να επιλέγουν με κριτήρια επιβιωσιμότητας ποιός από τους ασθενείς θα υποστηριχθεί. Ποιά περίπτωση δηλαδή αξίζει να παλέψουν. Και τα ηθικά διλήμματα είναι μεγάλα. Αν παλεύει ένας 45χρονος με μικρά παιδιά, θα δώσεις προτεραιότητα έναντι ενός 70χρονου με πιό επιβαρυμένη υγεία και μικρότερες πιθανότητες. 

Αυτό νομίζω γίνεται πάντα, σε ένα τροχαίο όπου στο αυτ/το υπάρχει ηλικιωμένος και νέο παιδί δεν θα γύρει η ζυγαριά στο παιδί πρώτα; 

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Lakisss said:

Αυτό νομίζω γίνεται πάντα, σε ένα τροχαίο όπου στο αυτ/το υπάρχει ηλικιωμένος και νέο παιδί δεν θα γύρει η ζυγαριά στο παιδί πρώτα; 

Ναι, αλλά εν καιρώ "ειρήνης" και ηρεμίας μπορεί να μην υπάρξει δίλημμα για το σύστημα Υγείας, και να παλέψουν οι γιατροί να σώσουν και τους δύο. Δεν θα χρειαστεί ζυγαριά, λοιπόν.

 

Αυτό που είπα παραπάνω για τα διλήμματα έχει να κάνει με την παρούσα κατάσταση και είναι επί θύραις. Έχει να κάνει με τις δυνατότητες αναπνευστικής υποστήριξης στο σύστημά μας αυτή την στιγμή, που είναι περιορισμένες. Αν ο ιός εξαπλωθεί και αρχίσουν οι βαριές πνευμονίες η μία μετά την άλλη, οι γιατροί θα πρέπει να διαλέξουν ποιόν θα υποστηρίξουν. Αναγκαστικά, σε κάποιους θα πέσει μεγαλύτερο βάρος, ενώ άλλοι κάπως θα αφεθούν... Και δεν θα φταίνε οι γιατροί σε αυτό. Θα είναι ένα θλιβερό καθήκον, που θα τους επιβαρύνει ψυχολογικά, πιστεύω, έτι περαιτέρω. 

 

Δεν θέλω γενικά να είμαι απαισιόδοξος, αλλά έχουμε ένα άτυπο "πόλεμο" αυτή την στιγμή. 

 

 

Έγινε επεξεργασία από pnick
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, Snips said:

@salde

Άποψη μου είναι. Και συμπάθα με, αλλά θα επιμένω να αντιπαραθέτω τα τροχαία. Έχεις ένα γνωστό φαινόμενο που ΔΕΝ το αντιμετωπίζεις και ένα άγνωστο που το αντιμετωπίζεις. Το ένα έχει γνωστό δυναμικό κόστος, και το άλλο άγνωστο.

 

Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι πρόκειται για φαινόμενο που εξελίσσεται με γεωμετρική πρόοδο. Οπότε σε απλά μαθηματικά, συγκρίνεις ένα πρόβλημα που είναι είτε σταθερό (τροχαία), είτε με αριθμητική πρόοδο/διακύμανση (γρίππη) με ένα φαινόμενο που θα μπει σε συνάρτηση e^x. Που σημαίνει ότι αν δεν κάνεις τίποτα, σήμερα πεθαίνουν 5, αύριο 20, μεθαύριο 100 (χοντρικά). Ενώ στα τροχαία σήμερα πεθαίνει 1, αύριο 1, μεθαύριο 1. Αυτό περιγράφεται εδώ: 

https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/dimosia-ekklisi-tou-kathigiti-sto-mit-k-daskalaki-einai-krisimo-na-meinoume-oloi-spitia-mas/

 

Τώρα στα πιο επιστημονικά, αυτό που χρήζει εξέτασης είναι γιατί ο κορωνοϊός, ο SARS και ο MERS δεν σκοτώνουν παιδιά. Αυτό είναι κάτι εντελώς παράλογο με βάση την εξήγηση του ανοσοποιητικού συστήματος (δηλαδή ακούω δεξιά κι αριστερά ότι οι γέροι έχουν λιωμένο ανοσοποιητικό ενώ τα παιδιά τούμπανο). Τα παιδιά και ειδικά τα βρέφη έχουν μη ανεπτυγμένο ανοσοποιητικό και υπάρχουν ακόμη και ταξιδιωτικές οδηγίες τύπου να μην μπαίνουν σε αεροπλάνα μέχρι 3-6 μηνών κλπ. Τα βρέφη αν κολλήσουν έρπη (=ιός κι αυτός) από τη μάνα ή από συγγενή, μπορεί να κινδυνεύσει η ζωή τους. Η εξήγηση που διαβάζω είναι ότι η πνευμονία είναι υπερβολική αντίδραση του οργανισμού στον ξενιστή και τελικά ο ίδιος ο οργανισμός προκαλεί βλάβη στον εαυτό του με υπερδιέγερση του ανοσοποιητικού. Υπάρχει όμως κάποιος μηχανισμός που δεν είναι γνωστός, τουλάχιστον όχι σε μένα. Γιατί όταν έχεις υπερδιέγερση ανοσοποιητικού, μπορεί να πάρεις ανοσοκατασταλτικά, μπορεί να πάρεις κορτιζόνη κλπ. Εδώ δεν νομίζω ότι σε σώζει η κορτιζόνη.

 

Στα ενδιαφέροντα που διαβάζω δεξιά κι αριστερά, φαίνεται ότι η Αγγλία έχει επιλέξει διαφορετική πολιτική. Έχει δώσει εντολή στους 70+ να κλειστούν σπίτι, έχει αποδεχθεί τις εκατόμβες νεκρών και αφήνει τους "νέους" να δρουν ελεύθερα, με σκοπό να το κολλήσουν όλοι όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Η μία εξήγηση που δίνεται είναι η ανοσία αγέλης, αν το κολλήσουν όλοι μετά λόγω αντισωμάτων δεν θα μπορεί να μεταδοθεί. Ένα τέτοιο πείραμα βέβαια θεωρώ ότι είναι πολύ επικίνδυνο, αλλά η ιστορία θα δείξει. Πρακτικά με το να κλειστούμε σπίτι θα μπούμε σε μια λούπα διετίας ενώ η Αγγλία μπορεί από Σεπτέμβρη να αρχίσει να ορθοποδεί. 

https://www.bbc.com/news/science-environment-51892402

 

Το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για μένα είναι οι διαφορές SARS-CoV-2, SARS παλιό ορθόδοξο και MERS, και κυρίως η εξήγηση του γιατί προκαλούν τόσο διαφορετικά ποσοστά θνητότητας/θνησιμότητας.

Έγινε επεξεργασία από sotiris
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Simon said:

Έχω την υποψία ότι τα μη επιβεβαιωμένα (ελεγμένα) είναι πολλαπλάσια από τα επιβεβαιωμένα. Θα φανεί τις επόμενες 2-3 μέρες.

 

Τα μη επιβεβαιωμένα είναι x10. Γι' αυτό και ο ιός έχει τέτοια εξάπλωση. Οι οδηγίες είναι με απλά συμπτώματα να μένεις σπίτι και όχι να πας νοσοκομείο για εξετάσεις. Άλλωστε τα νοσοκομεία δεν μπορούν να υποστηρίξουν άλλους ασθενείς. Όμως ακόμα και με απλά συμπτώματα, θα πρέπει να πας σούπερ για φαγητό ή για άλλες ανάγκες, οπότε μάλλον δεν θα υπάρξει σύντομα λύση στο θέμα της εξάπλωσης.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, gdp77 said:

 

Τα μη επιβεβαιωμένα είναι x10. Γι' αυτό και ο ιός έχει τέτοια εξάπλωση. Οι οδηγίες είναι με απλά συμπτώματα να μένεις σπίτι και όχι να πας νοσοκομείο για εξετάσεις. Άλλωστε τα νοσοκομεία δεν μπορούν να υποστηρίξουν άλλους ασθενείς. Όμως ακόμα και με απλά συμπτώματα, θα πρέπει να πας σούπερ για φαγητό ή για άλλες ανάγκες, οπότε μάλλον δεν θα υπάρξει σύντομα λύση στο θέμα της εξάπλωσης.

 

Μεταξύ x10 και x100. 200 * 100 = 20000, νομίζω ότι είναι πιο λογικό νούμερο.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Lakisss said:

 

Υπάρχει κι άλλο ένα πράγμα που έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου αλλά δεν θέλω να το γράψω να μη σας τρομάξω, και φοβάμαι ότι η Βρετανία μάλλον το έχει σκεφτεί έτσι (γιατί χαζοί -εκ των πραγμάτων- δεν είναι). Θα σας το γράψω όμως, το χω πει απέξω απέξω:

 

δεδομένου ότι συγγενείς ιοί έχουν 20 και 50% death rates, πόσο εύκολο είναι να μεταλλαχθεί ο covid-19 σε κάτι τέτοιο? επίσης που οφείλονται οι διαφορές? οφείλονται μόνο στο πρωτεϊνικό περίβλημα? τι διαφορά έχουν στα πρωτεϊνικά περιβλήματα αυτοί οι ιοί μεταξύ τους? που οφείλεται η διαφορά στη μεταδοτικότητα? ένα ανοσοποιητικό, ποιες πρωτεΐνες αναγνωρίζει ως αντιγόνα και φτιάχνει τα σχετικά αντισώματα? 

όλα αυτά είναι ερωτήματα που αν τα γνωρίζαμε θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι εάν η μετάλλαξη σε κάτι πολύ θανατηφόρο είναι θέμα υπαρκτών πιθανοτήτων και όχι πιθανότητα να ανοίξει μαύρη τρύπα ή να πιάσουμε το τζόκερ, το να έχεις από πριν έτοιμα τα αντισώματα για το πολύ θανατηφόρο στέλεχος είναι κάτι που θα σου επιτρέψει λογικά να ζήσεις.

Ελπίζω αυτό που λέω να είναι επιστημονική φαντασία και να μην είναι αιτία αποφάσεων του UK. Μου φαίνεται πολύ σκληρή θεωρία η ανοσία αγέλης για να είναι αληθινή, αλλά είμαι ο τελευταίος που θα ήθελα να συμμετάσχω σε συνωμοσιολογίες.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πάντως στο ότι έχουμε φτάσει σε σημείο να μπορούμε να τροποποιούμε γονίδια και μάλιστα έχουν γεννηθεί παιδιά με τροποποιημένα αλλά δε μπορούμε να καταπολεμήσουμε έναν ιό, ακούγεται κάπως σε εμένα τον άσχετο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.