Jump to content



COVID-19


sotiris

Recommended Posts

  • Replies 10,3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

3 hours ago, sotiris said:

 

Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι πρόκειται για φαινόμενο που εξελίσσεται με γεωμετρική πρόοδο. Οπότε σε απλά μαθηματικά, συγκρίνεις ένα πρόβλημα που είναι είτε σταθερό (τροχαία), είτε με αριθμητική πρόοδο/διακύμανση (γρίππη) με ένα φαινόμενο που θα μπει σε συνάρτηση e^x. Που σημαίνει ότι αν δεν κάνεις τίποτα, σήμερα πεθαίνουν 5, αύριο 20, μεθαύριο 100 (χοντρικά). Ενώ στα τροχαία σήμερα πεθαίνει 1, αύριο 1, μεθαύριο 1. 

Πάνω σε αυτό άκουγα τυχαία έναν γιατρό στο ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο (δεν ξέρω δηλαδή ποιος ήταν ) ... Ένας τέτοιος ιός κάνει ένα κύκλο εξαιτίας και των αντισωμάτων που λες και εσύ πιο κάτω αλλά και γιατί πρέπει να επιβιώσει , δηλαδή δεν θέλει να σκοτώνει τους ξενιστές του. Την επόμενη φορά που θα ξαναβγεί μετά το καλοκαίρι δηλαδή θα είναι πιο ήπιος, για αυτούς τους λόγους .

Σε 15 μήνες μέγιστο από τότε που πρωτοεμφανίστηκε υπολόγιζεται ότι θα έχει βγει και το εμβόλιο αντίδοτο. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/koronoios-oures-gia-ti-theia-koinonia/2994138/

 

Δεν μου κάνει εντύπωση. Αρκετά χρόνια πριν εγκατασταθώ σχεδόν μόνιμα πια στην Λάρισα, είχα πάρει χαμπάρι την άρρωστη σχέση πολλών εδώ με την εκκλησία. Δεν τους σταματάει τίποτα.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

25 minutes ago, UltraB said:

αλλά δε μπορούμε να καταπολεμήσουμε έναν ιό, ακούγεται κάπως σε εμένα τον άσχετο.

ποιος είπε ότι δεν μπορούμε;

δεν έχει γίνει κατανοητό ποιο είναι το τεράστιο πρόβλημα στην περίπτωση. Είναι ο χρόνος. Αγώνας δρόμου.
Επειδή η μετάδοση γίνεται σχετικά εύκολα (αν και δεν είναι ο ευκολότερος στην μετάδοση), επειδή για όποιον τον κολλήσει τα συμπτώματα συχνά δεν είναι αμέσως τόσο βαριά ώστε είτε να εξουδετερωθεί ο ίδιος είτε να τον παίρνουν αμέσως είδηση, το αποτέλεσμα είναι να τον μεταδίδει σε πολλούς, πάρα πολλούς. Αυτοί με την σειρά τους σε άλλους κοκ. Εκεί έχεις την εκθετική αύξηση σε πολύ σύντομο χρόνο ώστε να μην προλαβαίνεις ως κοινωνία να αντιδράσεις εγκαίρως με τον βέλτιστο τρόπο στον χρόνο που χρειάζεται. 
Αυτό οδηγεί σε κατάρρευση αρχικά τις υποδομές υγείας (δεν έχουν τόσους πόρους για να αντιμετωπίσουν ταυτοχρόνως το πλήθος των περιστατικών) και στην συνέχεια τις υπόλοιπες ζωτικές υποδομές.

Για αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι, ώστε να το καθυστερήσουμε λίγο. Αντί να μας σκάσουν 100 χιλιάδες κρούσματα σε διάστημα 10 ημερών, να καταφέρουμε να μας σκάσουν σε διάστημα 60-45-30. Για να μπορέσουν να κάνουν το έργο τους με όσο το δυνατόν μικρότερη δυσκολία εκείνοι που πρέπει. Όταν σε βλέπω να προσπαθείς να διορθώσεις το bug που χαλάει τη σελίδα, δεν είναι ανάγκη εκείνο το δευτερόλεπτο να σου στείλω μήνυμα ρωτώντας σε πώς κάνω κόπι πάστε στα γουίντοους, να σου πω ένα ανέκδοτο, να σου πετάξω ένα μπουγέλο για να σπάσουμε πλάκα, να σε ρωτήσω πώς φτιάχνεται η ρακή.

Αν καταφέρουμε να καθήσουμε κλεισμένοι μέσα, τηρώντας τα ατομικά μέτρα προφύλαξης (που είναι σιχτίρισμα ενώ ακούγεται εύκολο), η συμπεριφορά μας να μην λυγίζει ούτε το σύστημα υγείας ούτε την αλυσίδα εφοδιασμού, να «απλώσουμε» λιγάκι τον χρόνο δηλαδή, θα προλάβουμε με την μικρότερη δυνατή ζημιά να δώσουμε χρόνο στους επιστήμονες που έχουν ριχτεί παγκοσμίως με τα μούτρα στην δημιουργία εμβολίου. Θα το πετύχουν, αλλά χρειάζονται λίγο χρόνο. Ας τους βοηθήσουμε, μη εμποδίζοντάς τους.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Πλεον μιλαμε για καθαρο τρομοκρατικο χτυπημα μεσο ιου ( βιολογικος πολεμος ).

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ :

1.Νεοι τροποι τρομοκρατων ψυχρου πολεμου.

2.Νεες μορφες τρομοκρατιας-πανικου .

Και επειδη το πρωτο σκελος ηταν η παραπληροφορηση του κοσμου απο τα ΜΜΕ ,  καποιοι στην εκαστοτε κυβερνηση πιεζαν να δωθει στην δημοσιοτητα μια αιτια και ειπαν οτι εφτεγε η διατροφικη κουλτουρα της κινας ..... ενω η αληθεια ηταν ειδη γνωστη.....

Αυτο που πλεον ειναι γνωστο και σιγα-σιγα θα φανερωθει στο κοσμο περναει σε δευτερο σκελος.

Το σημαντικο τωρα ειναι η αντιμετωπιση αυτου του ιου.Που πιστευω οτι καποια μεγαλη φαρμακοβιομηχανια θα κανει το θαυμα της....και θα οικονομισει μερικα δις απο τις πωλησεις.

Και για καποιους μεχρι σημερα το σεναριο οτι ο ιος δημιουργηθηκε απο την διατροφη των κινεζων ( ζωα) ειναι πολυ βολικο....

Έγινε επεξεργασία από def
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

πριν 7 λεπτά, το μέλος UltraB έγραψε:

Σιγά μη κάνουμε λογαριασμό για να τους διαβάσουμε. Πάμε παρακάτω.

 

πριν 6 λεπτά, το μέλος GoMaR έγραψε:

Συγνωμη πρεπει να κανω λογαριασμο για να διαβασω το αρθρο; CLOSE με την μια

 

Σιγά ρε πριγκήπισσες μη σας πέσει η μύτη αν κάνετε ένα λογαριασμό

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Τι θεωρίες συνωμοσίας κ παπαριες διαβάζουμε και εδώ και γενικότερα ακούμε ρε. Καταρχάς αν θες να φτιάξεις εναν ιό που να ψοφήσουν οι περισσότεροι τον κάνεις φονικό για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Κάτι που δεν ισχύει τώρα με τον κορώνα. Δηλαδή να ξεκανει ο ιος τους περισσοτερους να μεινουν οι εκλεκτοι δηλαδή. Ιστορικα δεν πεθαιναν ολοι, καποιοι ειχαν ανοσια η μερικη ανοσια απο φυσικη επιλογη. Το σύστημα δουλεύει έτσι ώστε να αναπαράγονται ασθενικά και μέτρια γονίδια για αρκετούς λόγους οπότε βγάζοντας από τη μέση αυτά βγάζεις τα αναλώσιμα γρανάζια που ουσιαστικά κινούν το σύστημα αυτό ( το κόσμο μας δηλαδή ). People are resources. Κανέναν μεγαλοεπιχειρηματία, πολιτικό, πάνω από τη πλεμπα ζαμπλουτο δεν συμφέρει αυτό.

 

Είναι απλά μαθηματικά, απλή λειτουργία ανθρώπινης φύσης. Το σύστημα δεν το ενδιαφέρει η κοινωνική συνοχή και λειτουργικότητα, το ενδιαφέρει να έχει σκάβους στην φυτεία να ψηφίζουν. Και αυτός είναι ένας τρόπος να αυξηθούν τα πρόβατα όχι να μειωθούν. 

 

Μια ακόμη μορφή εξάπλωσης ιού είναι όπως τόσες άλλες περάσαμε. Πουλερικών, χοίρων, Η1Ν1 κλπ. Προσοχή θέλει και τέλος το πανηγύρι.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, astrolabos said:

 

 

Σιγά ρε πριγκήπισσες μη σας πέσει η μύτη αν κάνετε ένα λογαριασμό


Δε μας πεφτει τιποτα και ολα λειτουργουν αψογα. Απλα δε συμφωνω με τετοιες τακτικες και για αυτο τρωνε Χ. Απλο.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Οι ιταλικές συστάσεις για την πρόληψη του ιού προσαρμοσμένες για τους ελληνόφωνους κατοίκους της Κάτω Ιταλίας.

 

https://www.facebook.com/toddomadigreko/photos/a.348697065555544/859967081095204/?type=3&theater

 

ETAGE46WoAETS-A.jpg

Έγινε επεξεργασία από mstrsensei
  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.