Jump to content



Project ''Plexi'' - Part -37. LevelOne router mod. Part -4


Recommended Posts

Μην σταναχωριέσαι έτσι, κατά την γνώμη μου ήταν το καλύτερο project εκεί. Θα ήθελα πολύ να έρθω αλλά η απόσταση και τα 2 παιδια μου το καθιστούσαν αδύνατο.

Σημασία κατά την γνώμη μου είναι ότι εσύ ευχαριστήθηκες όλο αυτό το δημιουργικό ταξίδι και έκανες την φαντασία σου πραγματικότητα, νομίζω ότι το worklog σου είναι από τα πιο εκτενή, δημιουργικά και όμορφα που έχω δει και περίμενα αγωνιωδώς το επόμενο ποστ, είχε γίνει σαν την αγαπημένη μου ενασχόληση στο ίντερνετ, και ίσως πολλών άλλων εδω μέσα.

Κοίτα μπροστά και εις ανώτερα!!!:T:

Link to comment
Share on other sites

Νίκο δεν θα πω κρίμα ρε γμτ δεν είμαι απο Αθήνα να ερχόμουν να το δω κτλπ..

Οσο για το θέμα ψήφου έχεις απόλυτο δίκιο!

Δεν πήγε τίποτα στράφι αγορίνα, οτι κάνεις το κάνεις πάνω απ' όλα για σένα, γιατί το γουστάρεις εσύ και το αγαπάς.Όλοι μας εδω μέσα ξέρουμε τον κόπο και τον χρόνο που έφαγες για αυτήν την άψογη κατασκευή.

ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ... δεν μπορώ να νιώσω την στεναχώρια σου.. αλλά πάντα έτσι γίνεται..

Σου εύχομαι ολόψυχα να σου πηγαίνουν όλα καλά, γιατί ο καλός άνθρωπος (σπανια όμως) φαίνεται και πίσω απο την οθόνη του υπολογιστή του....

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ήρθα φίλε μου μόνο και μόνο για να σε ψηφίσω ίσως πιο πολύ για το πιο αναλυτικό worklog που έχω δει.

Η αλήθεια είναι ότι το case της DTA μου άρεσε πιό πολύ αλλά προτίμησα το δικό σου γιατί αύτο το forum παρακολουθώ.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν εγώ, που θέλω να θεωρώ τον εαυτό μου σχετικο με το modding, ψήφισα λόγω συμπάθειας, τότε για σκέψου το παιδί με το case αμάξι να έχει ένα σχολείο από πίσω του.

Οι προτάσεις του κοπρίτη είναι σωστές ειδικά στο το θέμα της επιτροπής.

Εγώ θα πρότεινα ακόμα και παρουσίαση της δουλειάς σε στάδια με photo αλλά αυτή η κουβέντα παέι μακριά.

Δεν πρέπει να απογοητεύεσαι ούτε να σταματήσεις επειδή δεν κέρδισες σε ένα διαγωνισμό. Στην τελική διαγωνισμός ήταν και όχι πανελλήνιες ή έργο ανάθεσης σε επιχείρηση :Ρ

Κeep walking που λέει και το ποτάκι που πίνω :Ρ

Έγινε επεξεργασία από barcode_13
Link to comment
Share on other sites

Όπως είπαν και οι κατασκευαστές των project το θέμα είναι να περνάμε καλά και να χαιρόμαστε με το αποτέλεσμα ανεξαρτήτου νίκης ή όχι.Οτι γίνεται γίνεται για την κ@**@,το χαβαλε,την ψυχική ικανοποίηση με το αποτέλεσμα και τα θετικά σχόλια και τις γνωριμίες.

Σημασία δεν έχει η νίκη αλλά ο δρόμος προς αυτήν!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Νίκο, καταλαβαίνω απολύτως την πίκρα σου.

Σε αντίθεση με την κοινή θεώρηση, πιστέυω ότι οι τέχνες δεν είναι πολλές, αλλά μία και είναι η κάτάθεση αυτού που ο καλλιτέχνης έχει μέσα στην ψυχή του και τον κινητοποιεί αλλά και τον καίει και τον κάνει να θέλει απλόχερα να το μοιραστεί με όλο τον κόσμο.

Αυτό που ο κόσμος ονομάζει "τέχνες" δεν είναι παρά τρόποι που βρίσκει ο καλλιτέχνης να εκφράσει και να εξωτερικεύσει την ομορφιά της ψυχής του και είτε αυτό είναι η ζωγραφική ή η γλυπτική ή η φωτογραφία ή το case modding, που αν το δούμε λίγο χαλαρά, μοντέρνα γλυπτική είναι, δεν έχει σημασία.

Σημασία έχει η κατάθεση ψυχής να είναι ειλικρινής και καμωμένη με μαεστρία με τον εκάστοτε τρόπο που η φύση προίκισε τον καλλιτέχνη και τον έκανε ικανό να μπορέι να εκφράσει άρτια το μεγαλείο της ψυχής του.

Τα γράφω όλα αυτά διότι έτσι αντιμετωπίζω τη δική σου δουλειά (και σαφώς όχι κάθε case modding που είδα στο ADW) και κάποιες άλλες που αξίζουν να αντιμετωπίζονται έτσι. Ό,τι έκανες το έκανες με μεράκι, δημιουργικότητα, όρεξη, τεχνική και 1000 αρετές.

Όμως όπως προείπα, εκτός απο το δημιουργικό κομμάτι, ο καλλιτέχνης συχνά καίγεται να μοιραστεί με τον κόσμο, να δώσει και να πάρει από αυτόν. Να δώσει την ψυχή του και να πάρει ενέργεια αλλά και ιδέες για να συνεχίσει. Και αυτό είναι ουσιαστικά που συνέβη σε τούτο δω το νήμα του lab. Βρέθηκε το κοινό σου που σε αγγάλιασε, μοιράστηκε τη δημιουργία σου και σου έδωσε ενέργεια και ιδέες.

Φυσικό επόμενο βήμα, το άνοιγμα σε πλατύτερο κοινό σε μια διοργάνωση όπως η ADW. Όταν όμως προσεγγίζεις το "πλατύ κοινό", δηλαδή το ανειδίκευτο και γενικό και όχι αυτό το πολύ συγκεκριμένο κοινό του thelab, θα έχεις άλλη αντιμετώπιση. Θα έχεις τον άσχετο αλλά και - χειρότερα - τον αδιάφορο, θα έχεις το συμμαθητή και το φιλαράκο του ανταγωνιστή σου και λοιπά.

Σε ένα έργο τέχνης που αφορά υπολογιστή, σίγουρά μετράει και το "εξωτικό" hardware και η υδρόψυξη και δε μας ενδιαφέρει αν αυτά κοστίζουν ή αν μπορούσες να τα έχεις 2 χρόνια πριν που ξεκίνησε το Project, διότι το αποτέλεσμα κρίνει αυτός που βλέπει. Πόσο μετράνε όμως; Διαφορετικά για εμένα, που ομολογώ ότι θα ήθελα να δω το project σου και με αυτά, αλλά το εκτίμησα σχεδόν εξίσου και χωρίς αυτά, και διαφορετικά για τον άτεχνο πιτσιρικά που ήρθε εκεί να δει καμιά υδρόψυξη.

Μην απογοητέυεσαι Νίκο. Αυτά έχει το πλατύ κοινό. Σε όλες τις "τέχνες". Κάνε εσύ την κατάθεση της ψυχής σου για ΕΣΕΝΑ και για όσους θα μπορέσουν να την εκτιμήσουν και μην πληγώνεσαι από τους πολλούς. Είναι και αυτό στάδιο την ωρίμανσης του καλλιτέχνη, να μάθει να συνεχίζει αφού ζήσει την αδυναμία του κόσμου να καταλάβει και να εκτιμήσει.

Για εμάς λοιπόν που εκτιμάμε αλλά περισσότερο για εσένα, κάνε την πίκρα δύναμη. Συνέχισε την τέχνη σου και ακόμα, συνέχισε να την εκθέτεις στο πλατύ κοινό, γνωρίζοντας τα πιθανά αποτελέσματα.

Όλο και κάποιος θα καταλάβει.

Link to comment
Share on other sites

Να πώ τώρα και τα παράπονα-πικρίες μου...

Κακά τα ψέμματα...η Ελλάδα δέν είναι ακόμα έτοιμη για τέτοιους διαγωνισμούς!

Τί εννοώ? Ο κόσμος δέν ξέρει γιατί έρχεται εκεί, δέν ξέρει τί βλέπει, δέν ξέρει το αντικείμενο.

Τί άκουσα?

-''Τί είναι αυτό?'' (τουλάχιστον 50 φορές δείχνοντας το case...)

-''Ηχοσύστημα είναι?'' (τουλάχιστον 10 φορές δείχνοντας το case πάλι...)

-''Αυτά είναι ηχεία?''

-''Ο υπολογιστής είναι αυτός?'' (2 φορές δείχνοντας τον ενισχυτή...)

-''Τί κάνετε εσείς εδώ?'' (δείχνοντας όλη την αίθουσα!)

-''Πουλάτε κάτι εδώ?''

-''Έχεις κάτι σε υδρόψυξη, αλλιώς να φύγω! (πώς λέμε έχεις κάτι σε ψητό), του είπα όχι και έφυγε!

-''Φίλε είσαι πολύ πίσω σε hardware...χρέπι είναι!'' (και όμως το άκουσα και αυτό αυτολεξεί είς διπλούν μάλιστα!)

Τί να πρωτοθυμηθώ ρε παιδιά να σας λέω ατάκες, και μάλιστα απο άτομα ηλικίας όχι πάνω από σαράντα!

Έχω πάρει μέρος σε κανα2 εκθέσεις και τα συγκεκριμένα περιστατικά τα αντιμετώπισα. Από αρχιγκ@υλωμένους που θέλουν η κατασκευή σου να κάνει παπάδες μέχρι τελείως άσχετους που πέρασαν για βόλτα ή για το τζάμπα φαί (είχα και τέτοιους και η επιτροπή τους πέταξε με τις κλοτσιές έξω)

Δυστυχώς οι εκθέσεις στην Ελλάδα είναι πολυτέλεια κάτι που βλέπω και στη Θεσσαλονίκη. Πάρε για παράδειγμα την Infosystem που έγινε το περασμένο ΣΚ (δε μπορεσα να παω βεβαια για τον ιδιο λόγο που δεν ήρθα Αθήνα αλλά μου τα είπαν). Ενώ πριν από 10 χρόνια ήταν κάτι το τρομερό, κόσμος, κακό, ρομποτ, υπολογιστές, διαγωνισμοί, παραστάσεις, φέτος κατέληξε να στεγάζεται σε 1 περίπτερο, σχεδόν άδειο, με μερικους κουστουμαρισμένους υπαλλήλους που καθονται σε 2-3 τραπεζάκια, πίνουν καφέ και μόνο εκθέτες δεν ειναι. Παλιά πήγαινα στην έκθεση και μάθαινα για προβλήματα που εμφανίζονται μεταξυ hardware-hardware και software-hardware.

Τώρα ο μέσος Ελληνας έμαθε με το TurboX του το έτοιμο, με τον τεχνικο που του κάνει το gaming συστημα, με την PS3 κονσόλα του, με το iphone του και σταμάτησε εκεί. Δεν τον νοίαζει να μάθει να χειρίζεται έστω στο μέγιστο των δυνατοτήτων του το υλικό που αγόρασε, αρκεί να μπορέσει να κανει τις 2-3 λειτουργίες που δείχνει η διαφήμιση χωρις να ακουμπήσει το manual

Αν θες αναγνώριση για τη δουλειά σου, μείνε σε φόρουμ στυλ thelab που πόστ του στυλ "Αυτο το ψηλό κουτί ο υπολογιστής ειναι;" δεν θα βρεις.

Link to comment
Share on other sites

Νίκο λυπάμαι που δεν κατάφερα να έρθω. Είχα στο πρόγραμμα να έρθω την Κυριακή το απόγευμα αλλά μας έπιασε άσχημος καιρός στην επιστροφή και έφτασα Αθήνα στις 10 το βράδυ. :(

Link to comment
Share on other sites

Απο ολα οσα αναφερθηκαν ,πιστευω το πιο ασχημο ειναι ακριγως το γεγονος οτι οι ασχετοι-περαστικοι ηταν περισσοτεροι απο τους γνωστους-καμμενους-lab-ητες και μη.

Για αυτα τα ατομα που βλεπουν ενα λευκο τσιγκινο pc στη κρεβατοκαμαρα τους καθε μερα,ενα pc απο τουβλακια,ενα pc ατμομηχανη ή ενα pc μηχανη ειναι κατι το ΟΥΑΟΥ!

Χωρις να εχω κατι με τα παιδια (και μπραβο σε ολους που συμετειχαν) ,το pc μηχανη τσοπερ ΟΧΙ δεν αξιζε την 2η θεση.Γιατι δεν μετραει μονο η ιδεα,αλλα και το αποτελεσμα.Εγω ειδα ενα pc με ενα καθισμα και ενα ντεποζιτο καρφωμενα απανω και ουτε καν ηταν κλειστο απο τα πλαγια.Λες και το εκανε το παληκαρι την τελευταια βδομαδα ισα ισα να προλαβει τον διαγωνισμο.

Ειδα ομως και τα worklogs των αλλων,ηταν 2-3,αντε 4 σελιδες το πολυ!Πραγματικα ο Λακης πρεπει να χει φαει τοσο χρονο για να ποσταρει worklog οσο και για να φτιαξει το project.

Αλλα και χωρις να γνωριζει κανεις απο πριν περι τινους προκειτε,το Project - Plexi φωναζει "δεξιοτεχνια" και "ταλεντο" απο τις μικρες λεπτομερειες.Εβλεπα πολλους που μπηκαν μεσα μαζι μου στην αιθουσα και ξεκινωντας απο το Plexi προχωρουσαν ,ριχνοντας του μια ματια μοναχα. Σαν να σκεφτονταν "Α....pc απο Plexi" .Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.(φανηκε αλλωστε και απο το worklog).

Λακη,δεν θα πω δεν πειραζει και συ δεν χρειαζεται να στενοχωριεσαι.Στην Ελλαδα εισαι...μη περιμενεις μεγαλα πραγματα.

Και επειδη πρεπει να λεμε και τις αληθειες και στο o/c ,κοτζαμ hipro5 σε διαγωνισμο (μοναδικο στην Ελλαδα) ,σε εβλεπαν και online σε ολο τον κοσμο,που μου πας με 1 καρτα,φερε και μια 2η....(αλλα παιζει να μην εφερε και καμια ,γιατι ειχε πει οτι θα εχει ATI,αλλα nvidia ειδαμε).

Anyway και αυτο το λιγο ειναι καλο για μας που δεν εχουμε τιποτα σχεδον.

Ας ηξεραν και ποσα λεφτα εριξες για το project,σε μια περιοδο οικονομικης κρισης.Αυτο λεει πολλα,οπως αγαπη και παθος για αυτο που κανεις.

Ψαξου λιγο και στειλτο καπου καλυτερα.

Link to comment
Share on other sites

lakisssss είσαι μαστόρι... respect

Μπράβο για τη δουλειά σου που μάλιστα θα ήταν κοπιαστική...Μια ερώτηση από εμένα...Μπορεί να έχει αναφερθεί αλλά δεν μπορούσα να διαβάσω όλο το θέμα είναι τεράστιο...Μόνο τις φωτο κοιτούσα...

Πόσο κόστισε η όλη κατασκευή...;;;

Link to comment
Share on other sites

εγω δε μπορω να καταλαβω γιατι σκας...αφου απο τους σχετικούς με το αθλημα εχεις το respect ενω για τους ασχετους το project είναι αδιάφορο....για σένα τι μετράει?η γνώμη των άσχετων η των σχετικών?απο άποψη δουλειάς ποιότητας και λεπτομέρειας εισαι μακράν μπροστα απο τους άλλους...ίσως η ιδέα να μην ηταν τόσο πρωτότυπη αλλα και πάλι....αφού έχεις το :T: των σχετικών εισαι νικητής και ασε τους άλλους να εντυπωσιάζονται με τα μπιχλιμπίδια...ετσι και αλλιώς για σένα το ξεκίνησες και όχι για το διαγωνισμό...ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ...

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

χωρις να ειμαι αρμοδιος να μιλησω -για την ακριβεια παιζει ειμαι ο πλεον αναρμοδιος- θα προτεινα

να συνεχισεις τα οποια porject καθαρα και μονο απο ευχαριστηση χωρις να στοχευεις σε πρωτιες και χρηματικα επαθλα.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ξέρεις τι δεν μάρεσε εμενα και με πίκρανε πολύ?

Φέτος ειδικά.

Το πρώτο project που βγήκε δεν είχε δουλειά από τον ίδιο που το παρουσιαζε.

Υπήρχαν πράματα που ένα παιδί 16 χρονων δεν τα ξέρει.

Δεν είχε δουλέψει πάνω στο project του αυτός αλλα άλλος (μπαμπάς/φίλος)

Δεν είναι άδικο για τους άλλους αυτό?

Μιλάω και για μένα και για σένα.

Εγώ θα ξανακατεβώ και στο επόμενο ADW το ίδιο προτείνω και σε εσένα Niko,και σου λέω και κάτι άλλο.

Αυτό που θα φτιάξεις όπως προείπες,μην το κατεβάσεις στον διαγωνισμός,δεν θα αξίζει θα το δουν

Εκτος αν είναι κάτι μεγάλο και εντυπωσιακό/περίεργο.Μονο τότε.

Κατάλαβα πια πως ψηφίζει ο κόσμος που δεν ξέρει.

:daisy:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Μπράβο Νίκο. Δεν χρειαζεται να στεναχωριεσαι. Παρακολουθω Ολο το project απο την αρχή και έχω μείνει άφονος. Παντωσ αυτο που σκοπευεις να κανεις ειμαι σίγουρος πως θα είναι θαυμασιο. ADW 2011 1ος νικητης. Lakiss. Λιγο να προσπαθησεις και θα τα καταφερεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν θέλει πολύ δουλειά για να βγείς πρώτος έξυπνη ιδέα θέλει

Είδατε ποσο δουλειά έριξε και δεν δικαιώθηκε. .

Εγώ του το είχα πει αλλα δεν το πίστευε..

Αλλα 5τος? αυτό ούτε εγώ το περίμενα.:getlost:

Link to comment
Share on other sites

H ταύλα είναι ταύλα… και θα την κάνεις και θα την ακολουθείς και θα την κυνηγάς είτε είσαι σε 1 σπηλιά είτε στην κορυφή του κόσμου.

Το μεράκι, η ασχολία, η αγάπη και το μεράκι που είδα εγώ να μπαίνει σε αυτό το προτζεκτ, ΔΕΝ είναι κάτι που περιμένεις να δεις από κάποιον που το κάνει αυτό για τα 1000 ευρώ.

Προφανώς και εγώ περίμενα να κερδίσεις, και καταλαβαίνω να έχεις «απογοητευτεί» από την τελική κατάταξη, αλλά αυτό δεν πάει να πει ΤΙΠΟΤΑ για το προτζεκτ σου, και την αγάπη που έχεις ρίξει σε αυτό.

Για αυτό και πιστεύω πως θα προχωρήσεις στο επόμενο με τα 1000 ευρώ ή με 0 ευρώ, γιατί απλά το αγαπάς, και το καλλιεργείς.

Μην στεναχωριέσαι, τέτοια προτζεκτ τα κάνουμε προπαντός για εμάς και μετά για τους άλλους. Η ικανοποίηση που σου έχει δώσει σε μετριέται ούτε με 1ες θέσεις, ούτε με ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

To τι ξέρει και τι δε ξέρει ρε παιδιά δεν είναι κάτι απτό και αντικειμενικό, είναι ψηφιακή εβδομάδα και κάποιοι μπορεί να περίμεναν να δουν μόνο 16πύρηνους η μόνο τα ρομποτάκια. Δηλαδή θα έπρεπε να ψηφίζουν μόνο όσοι είναι προγραμματιστές μητρών ή μόνο όσοι έχουν στυλιστικά ανώτερη άποψη;

Κάποιοι δεν ήξεραν καν τί είναι 0 κ 1 και πήγαν να δουν κάτι όμορφο, δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν;

Αφου τους δίνεται το δικαίωμα να ψηφίσουν....

Lakisss λέω μη σκας αλλά αν έχεις πείσμα , πάω στοίχημα έχεις δει xzibit μπορείς να καταλάβεις τι αρέσει και τι 'πουλάει' για να σχοληθείς, το πλέξι είναι φοβερό και αξιοζήλευτο αλλά

τα άτομα που θα πάνε εκεί δεν θα το κοιτάξουν τόσο στο τι είναι όσο στο τι αυτό κάνει και ποια λειτουργία επιτελεί.

Μην ζαλίζω όμως, απλά ήθελα να μιλήσω και να πω τη γνώμη μου...

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ* ότι ο Lakisss είχε και έχει την ανάγκη για αναγνώριση και όχι μόνο τη θέση της πρωτιάς. Και καλώς ή κακώς το χρηματικό έπαθλο είναι μία αναγνώριση γι' αυτούς που το εκλαμβάνουν τόσο "ρομαντικά" όσο και σαν βοήθημα για μελλοντικές ενέργειες.

* Προκαταβολικά συγγνώμη Λάκη αν σκέφτομαι και απαντάω για 'σενα.

Η πρότασή μου Λάκη είναι η εξής:

Είσαι έτοιμος για το MDPC (Million Dollar PC). Εκεί είμαι πεπεισμένος ότι θα βρεις την "πρωτιά" σου...

Έγινε επεξεργασία από diperr
Link to comment
Share on other sites

Τα μπράβο και την αναγνώριση τα έχω πάρει απο τα 95.000 views του workolg, μόνο αυτό αρκεί. Απο 'κεί και πέρα άν ερχόταν και σχετικός κόσμος στην έκθεση, τόσο το καλύτερο για όλους τους εκθέτες.

Σας το ξαναλέω, για να γίνω κατανοητός.

-Την πρωτιά την ήθελα για να βρώ σπόνσορες.

-Τα λεφτά για να ξεκινήσω το επόμενο.

'Ολα αυτά για να πάνε τελικά σε καλό σκοπό, και όχι να κάθονται σ' ένα γραφείο υπο μορφή pc. Δέν έχω κάτι άλλο να πώ, πιστεύω είμαι αρκετά ξεκάθαρος.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.