Jump to content



COVID-19


sotiris

Recommended Posts

πριν 2 ώρες, το μέλος acct έγραψε:

 

Γιάννη, σε παρακαλώ αφήστε κατά μέρος τα σύνδρομα. Κανείς δε θυματοποιεί ανθρώπους. Αλλά δε γίνεται να απαιτείς η άποψή σου να έχει προκαταβολικά την ίδια βαρύτητα με την αντίθετη, η οποία υποστηρίζεται από τη συντριπτική πλειονότητα της επιστημονικής κοινότητας. Το μόνο που μπορείς να ζητήσεις είναι να έχεις βήμα να την καταθέσεις και αυτό υπάρχει. Αυτό που δεν μπορείς να ζητήσεις είναι να την πάρει οποιοσδήποτε σοβαρά χωρίς τουλάχιστον το ίδιο πλήθος στοιχείων.

 

Προκαλώ οποιονδήποτε να αναζητήσει ένα μήνυμά μου στο θέμα στο οποίο χλευάζω απρόκλητα οποιονδήποτε ή ένα μήνυμα στο οποίο, αντί να παραθέτω στοιχεία υπέρ των εμβολίων, υποστήριξα την επιβολή των εμβολιασμών.

 

Αλλά δε μπορείς να μου στερήσεις το δικαίωμα να χαρακτηρίζω επικίνδυνη και αντικοινωνική συμπεριφορά την άρνηση εμβολιασμού χωρίς ιατρική αντένδειξη (σ' αυτό διαφωνούμε σίγουρα με τον @fatalara, που θεωρεί ότι είναι αποκλειστικά μέτρο αυτοπροστασίας).

 

Το ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρείται ο εμβολιασμός ή η άρνησή του πράξη πολιτικού ακτιβισμού, με ξεπερνά, όταν σχεδόν σύσσωμη η συμπολίτευση και η αντιπολίτευση έχουν ταχθεί υπέρ των εμβολίων. 

Ναι, κάποιοι έχουν περισσότερα δικαιώματα στο να εκφράζουν απόψεις. Πολύ καλά το λες.

Και τι να κάτσεις να γράψεις εδώ μέσα που ο άλλος κάθετε 15 φορές από πάνω και μας λέει ότι εκφράζουμε πολιτικές απόψεις εδώ μέσα και λυπάμαι που ΚΑΙ ΕΣΥ επιλέγεις την ίδια μέθοδο υποβάθμισης της άποψης του άλλου.

Δεν σχολιάζω άλλο διότι θα προσβάλω κόσμο που νομίζει ότι το να προσβάλει είναι όχι απλά δικαίωμα αλλά και καθήκον.

Έγινε επεξεργασία από yanni
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 10,3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Θα συμφωνησω απολυτα με το αποπανω σχολιο του @pnick. Ολα τα θεματα ειναι γκρι, και ολοι μας (ανθρωποτητα) ειμαστε ως ενα επιπεδο ικανοι να αντιμετωπισουμε. Εδω δεν αντιμετωπιζουμε σοβαρα πολυ απλουστερα φαινομενα, ποσο μαλλον μια πανδημια, που στο δικο μου μυαλο ειναι σα πολεμος. Μονο ετσι δικαιολογω ψυχολογικα μεσα μου πχ το να μη μπορεις να δεις τον ανθρωπο σου πλεον αν μπει μεσα για covid.

 

Ειναι δυσκολο. Καλο θα ηταν να μη κραζει ο ενας τον αλλο, αλλα στα πλαισια του τι ειμαστε ικανοι και τι οχι, δεν ειμαστε και τοσο ικανοι εκει.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

45 minutes ago, Γιάννης_84 said:

1)Για παράδειγμα όταν κατόπιν εορτής και αφού είχε πεθάνει η γυναίκα την Κρήτη, έκαναν τη σωστή διαίρεση που λέω εγώ, άλλαξαν την οδηγία για το astra. Είμαι κάπου λάθος; Θα μας χάλαγε εάν είχαν λάβει λίγο σοβαρότερα υπόψη τους προβληματισμούς αυτούς και είχε γλυτώσει ένας άνθρωπος; Ή μήπως να κάνει όποιος θέλει όποια διαίρεση θέλει και να βγάζει ότι συμπέρασμα θέλει;
 

 

2)Σου απαντάω σε αυτά που έχω τονίσει. Αυτή η σιγουριά θα μας φάει. Μιλάμε για δογματισμό όμως. Ήθελα να ήξερα από που πηγάζει όταν στην ίδια πρόταση αναγνωρίζεις ενεπαρκή πληροφορία. Μιλάς για μη εξειδικευμένο προσωπικό όταν σου μιλάω για νοσηλευόμενο σε νοσοκομείο. Δηλαδή ποιος πρέπει να το πει για να μην είναι μη εξειδικευμένος; Ο Τσιόρδας; Επίσης κακά εμβόλια δεν ανέφερα. Απλώς μου τη δίνει η ισοπέδωση κάθε προβληματισμού γύρω από αυτά τα εμβόλια και η αυτόματη δογματική απόρριψη κάθε πιθανότητας να φταίνε για οποιοδήποτε περιστατικό.

 

3)Από που προκύπτει αυτή η αποζημίωση; Μπορείς να αναφέρεις τη αποζημίωση προβλέπεται για τον Μεταξάκη ή η οικογένεια της 44χρονης Νεκταρίας; Εκτός εάν εννοείς τη συμπάθεια και συμπόνια της κοινωνίας απέναντί τους.

 

4)Ναι, αρκεί να υπάρχει ειλικρινής και διάφανη πληροφόρηση περί αυτού. Όχι γενικεύσεις και υπεραπλουστεύσεις του τύπου, όποιο εμβόλιο και να κάνεις είναι το ίδιο και όποιον πάρει ο χάρος και μετά από θάνατο και χωρίς συγγνώμη λέμε να μην κάνουν astra οι τάδε και οι τάδε κατηγορίες.

 

5)Για όλους πρέπει να μας νοιάζει και μας νοιάζει. Αλλά είναι άλλο να ταλαιπωρείσαι ή ακόμα και να πεθάνεις επειδή δυστυχώς κόλλησες έναν ιό και άλλο να πάθεις τα ίδια χωρίς να έχεις κολλήσει κανέναν ιό.

 

 

1) Υπάρχει εξήγηση αλλά όχι η απαραίτητη ωριμότητα/ψυχρή λογική/αντίληψη στον παρόντα χώρο για να συζητηθεί. Έχει να κάνει με το πηλίκο ώφελος/κίνδυνος

2) Γράφεις 5 λέξεις για κάθε περιστατικό. Με βάσει τις 5 αυτές λέξεις, τις πιθανότητες (με βάση επιπολασμούς νόσων, συχνότητες επιπλοκών και ανεπιθύμητων παρενεργειών), τις γνώσεις και την εμπειρία από Έλληνες νοσηλευόμενους και νοσηλεύοντες

-θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να πέτυχες αναφυλακτική αντίδραση από Pfizer και απείρως πιθανότερο να υπήρξε μία ήπια αντίδραση που μεταφράστηκε στο κλασικό ''πήγα να πεθάνω''. Εκτός και αν ο πατέρας σου ήταν σε καρδιολογική κλινική και πέτυχες μυοκαρδίτιδα. Οπότε τότε δεν κολλάει το τσακ.

-θεωρώ (κάνοντας και λίγο λογικό άλμα) ότι η συγγενής σου λιποθύμησε πολύ άμεσα μετά το εμβόλιο για να έχει οιαδήποτε αξιοπιστία η διερεύνηση σχέσης μεταξύ εμβολιασμού και λιποθυμικού. Σε αυτήν την περίπτωση είναι πολύ πιο λογικό και πιθανό να έκανε βαγοτονικό επεισόδιο, συμβαίνει αρκετά συχνά. Μετά η εξήγηση της υπέρτασης που αναφέρεις μπορεί να είναι rebound phenomenon ή σφάλμα μέτρησης.

Δεν ξέρω αν έχω δίκιο, αλλά ξέρω ότι στις 1000 περιπτώσεις από τον ένα και 1000 περιπτώσεις από την άλλη, χωρίς να έχω περισσότερα δεδομένα, θα πέσω μέσα πολύ συχνότερα με τις ανωτέρω εξηγήσεις. Δε θα βγάλω συμπέρασμα όμως, αυτό θα ήταν λάθος, πιθανολογώ απλά.

Δε σου ζητώ να βγάλεις σωστά συμπεράσματα, είναι εξαιρετικά χαοτικός ο χώρος για να το επιχειρήσει ακόμη και ένας μόνος ενημερωμένος ειδικός. Μόνο να είσαι κριτικός απέναντι στα εύκολα και γρήγορα συμπεράσματα και να προτιμάς επιστημονικές πηγές ή έστω έναν επαΐοντα για να εμπιστεύεσαι. Το γιατρό σου πχ, ή αν διαβάζεις αγγλικά (αν δεν εμπιστεύεσαι τις ελληνικές επιτροπές) κάποια επιτροπή τύπου cdc ή τις αντίστοιχες αγγλικές, καναδικές επιτροπές.

 

3)εδώ θα χρειαστώ τη βοήθεια του κοινού, @DEADLAZARUS  ?

 

4) βλέπε 1

 

5) αν αυτό αναφέρεται στην παράγραφό σου περί μη νοσηλείας αντιεμβολιαστών, εντάξει αυτά δεν πρόκειται να γίνουν στην Ελλάδα. Με τον ίδιο τρόπο που ο φανατικός καπνιστής που αρνείται να το κόψει θα συνεχίσει να επιβαρύνει το σύστημα με εκατομμύρια για τα φάρμακα/νοσηλείες/χειρουργεία/χημειο-ακτινοθεραπείες, έτσι τα δημόσια συστήματα υγείας θα συνεχίσουν να τους δέχονται όλους. Φυσικά εκεί που η ιδιωτικοποίηση παίρνει κεφάλι (πχ ΗΠΑ) αυτά όλα παίζουν το ρόλο τους.

Αν μας νοιάζει για όλους τότε προσπαθούμε να βοηθήσουμε το μέγιστο αριθμό. Κρίνοντας από το αποτέλεσμα (πχ θάνατος), δεν υπάρχει για τη στατιστική ιδιαίτερη διαφορά. Έφυγε και ο ασθενής με κοβίντ, έφυγε και ο ασθενής ο εμβολιασμένος. Μόνο που σε αυτή τη σύγκριση, η ποιοτική παράμετρος που αναφέρεσαι (''είναι άλλο'') δεν είναι σωστό μέτρο διάκρισης. Οι αριθμοί είναι. Πόσοι από το ένα, πόσοι από το άλλο.

Έγινε επεξεργασία από schumifer
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πάντως αυτό για τα μακροπρόθεσμα κακά του εμβολίου δεν ευσταθούν και πολύ, δεν βρίσκω κάποιο εμβόλιο των περασμένων ετών και δεκαετιών που να έβγαλε προβλήματα στον εμβολιασμένο 3, 4, 5, 6, 8, 10, κ.ο.κ. χρόνια μετά.

Link to comment
Share on other sites

πριν 2 ώρες, το μέλος Γιάννης_84 έγραψε:

............Το ότι έπρεπε να πεθάνει μια γυναίκα στην Κρήτη για να αλλάξει η οδηγία για το astra δεν λέει τίποτα; .................

Ο πατέρας μου είναι δυστυχώς για τρίτη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα νοσηλευόμενος (όχι covid), και στο διπλανό κρεβάτι είναι ένας κύριος τον οποίον προλάβανε στο τσακ από pfizer. ......

στην ιατρική κοινότητα οι οδηγίες γαι το astra (σε σχεση με το θρομβωτικο σύνδρομο) ως προς την διερεύνηση - συνδεση  με τον εμβολιασμό καθως και την θεραπεία του υπήρχαν πολυ καιρό πρίν το αναφερόμενο συμβάν............ ποια ηταν η επιπλοκή του νοσηλευόμενου διπλα στον πατέρα σου που τον προλάβανε στο τσακ μετα απο εμβολιασμο με pfizer ? (αν σου την ειπε)

Link to comment
Share on other sites

πριν 12 λεπτά, το μέλος xdoc έγραψε:

στην ιατρική κοινότητα οι οδηγίες γαι το astra (σε σχεση με το θρομβωτικο σύνδρομο) ως προς την διερεύνηση - συνδεση  με τον εμβολιασμό καθως και την θεραπεία του υπήρχαν πολυ καιρό πρίν το αναφερόμενο συμβάν............ ποια ηταν η επιπλοκή του νοσηλευόμενου διπλα στον πατέρα σου που τον προλάβανε στο τσακ μετα απο εμβολιασμο με pfizer ? (αν σου την ειπε)

Ότι και αυτή όσων έχασαν την ζωή τους από κορωνοϊό θα μπορούσε να σου απαντήσει κάποιος.

Δυστυχώς χωρίς να γνωρίζουμε το ιστορικό κάποιου, γνωστό του ή μη, μόνο εικασίες μπορούν να γίνονται που δεν οδηγούν απολύτως πουθενά.

 

Αλλά ακόμα και αν το γνωρίζουμε, δε νομίζω ότι είμαστε οι αρμόδιοι να πούμε κατά πόσο μπορεί να ευθύνεται ή όχι ένα υποκείμενο νόσημα κάποιου για μια επιπλοκή από ένα εμβόλιο, από τον κορωνοϊό ή το ο,τιδήπτοε. Πάλι εικασίες θα κάνουμε που δεν θα οδηγούν εξίσου πουθενά.

Link to comment
Share on other sites

πριν 56 λεπτά, το μέλος schumifer έγραψε:

 

 

1) Υπάρχει εξήγηση αλλά όχι η απαραίτητη ωριμότητα/ψυχρή λογική/αντίληψη στον παρόντα χώρο για να συζητηθεί. Έχει να κάνει με το πηλίκο ώφελος/κίνδυνος

Συγγνώμη αλλά ουσιαστικά υπεκφεύγεις εδώ. Ουσιαστικά το επιχείρημα στο 1 όπως με αρίθμησες ήταν ότι η υπεραπλούστευση και η αυτόματη απόρριψη όλων των προβληματισμών έφταιξαν για το συγκεκριμένο θάνατο. Γιατί δεν θες να το αναγνωρίσεις;

 

πριν 56 λεπτά, το μέλος schumifer έγραψε:

2) Γράφεις 5 λέξεις για κάθε περιστατικό. Με βάσει τις 5 αυτές λέξεις, τις πιθανότητες (με βάση επιπολασμούς νόσων, συχνότητες επιπλοκών και ανεπιθύμητων παρενεργειών), τις γνώσεις και την εμπειρία από Έλληνες νοσηλευόμενους και νοσηλεύοντες

-θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να πέτυχες αναφυλακτική αντίδραση από Pfizer και απείρως πιθανότερο να υπήρξε μία ήπια αντίδραση που μεταφράστηκε στο κλασικό ''πήγα να πεθάνω''.

Να μην θεωρείς τίποτα, κράτα μια επιφύλαξη, τι πράγμα είναι αυτό; Κι αν δεν είναι δηλαδή <<πήγα να πεθάνω>> (που θα πρέπει να βγάλουμε ψεύτη το γιατρό και τον ασθενή έτσι γιατί μπορούμε) και είναι <<απλώς>> ότι χρειάστηκε εισαγωγή, είμαστε οκ ως μη γενόμενο; Εισαγωγή στα καλά του καθουμένου;

 

πριν 56 λεπτά, το μέλος schumifer έγραψε:

Εκτός και αν ο πατέρας σου ήταν σε καρδιολογική κλινική και πέτυχες μυοκαρδίτιδα. Οπότε τότε δεν κολλάει το τσακ.

Υποθέσεις και σιγουριά επί υποθέσεων και μη γνωστών πληροφοριών. Εάν είχες όλες τις πληροφορίες μπορεί να αποδεικνυόταν ότι έχεις απόλυτο δίκαιο και όλοι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι άδικο, αλλά δεν τις έχεις, μην είσαι απόλυτος.

 

πριν 56 λεπτά, το μέλος schumifer έγραψε:

-θεωρώ (κάνοντας και λίγο λογικό άλμα) ότι η συγγενής σου λιποθύμησε πολύ άμεσα μετά το εμβόλιο για να έχει οιαδήποτε αξιοπιστία η διερεύνηση σχέσης μεταξύ εμβολιασμού και λιποθυμικού. Σε αυτήν την περίπτωση είναι πολύ πιο λογικό και πιθανό να έκανε βαγοτονικό επεισόδιο, συμβαίνει αρκετά συχνά. Μετά η εξήγηση της υπέρτασης που αναφέρεις μπορεί να είναι rebound phenomenon ή σφάλμα μέτρησης.

Καλό είναι να αποφεύγουμε τα λογικά άλματα.

 

πριν 56 λεπτά, το μέλος schumifer έγραψε:

Δεν ξέρω αν έχω δίκιο, αλλά ξέρω ότι στις 1000 περιπτώσεις από τον ένα και 1000 περιπτώσεις από την άλλη, χωρίς να έχω περισσότερα δεδομένα, θα πέσω μέσα πολύ συχνότερα με τις ανωτέρω εξηγήσεις. Δε θα βγάλω συμπέρασμα όμως, αυτό θα ήταν λάθος, πιθανολογώ απλά.

Σύμφωνοι. Καλό είναι λοιπόν να κρατάμε μια επιφύλαξη.

 

πριν 56 λεπτά, το μέλος schumifer έγραψε:

Δε σου ζητώ να βγάλεις σωστά συμπεράσματα, είναι εξαιρετικά χαοτικός ο χώρος για να το επιχειρήσει ακόμη και ένας μόνος ενημερωμένος ειδικός. Μόνο να είσαι κριτικός απέναντι στα εύκολα και γρήγορα συμπεράσματα και να προτιμάς επιστημονικές πηγές ή έστω έναν επαΐοντα για να εμπιστεύεσαι.

Σύμφωνοι.

πριν 56 λεπτά, το μέλος schumifer έγραψε:

Το γιατρό σου πχ,

Εδώ πιο πάνω είχα γράψει την απροθυμία του γιατρού μου να με προτρέψει να κάνω το εμβόλιο (μου είπε ότι είναι δική μου απόφαση και κράτησε ουδέτερη στάση) και εδώ μέσα μου τον έβγαλαν άσχετο και επικύνδυνο και την αναφορά μου ως προπαγανδιστική τακτική επίκλησης στην αυθεντία.

 

πριν 56 λεπτά, το μέλος schumifer έγραψε:

ή αν διαβάζεις αγγλικά (αν δεν εμπιστεύεσαι τις ελληνικές επιτροπές) κάποια επιτροπή τύπου cdc ή τις αντίστοιχες αγγλικές, καναδικές επιτροπές.

Διαβάζω ότι προλαβαίνω. Π.χ. είχα βάλει ένα πινακάκι από τέτοιες πηγές και όλοι έκαναν πως δεν το είδαν.

 

πριν 56 λεπτά, το μέλος schumifer έγραψε:

3)εδώ θα χρειαστώ τη βοήθεια του κοινού, @DEADLAZARUS  ?

 

4) βλέπε 1

Βλέπω αλλά δεν με καλύπτεις.

 

πριν 56 λεπτά, το μέλος schumifer έγραψε:

5) αν αυτό αναφέρεται στην παράγραφό σου περί μη νοσηλείας αντιεμβολιαστών, εντάξει αυτά δεν πρόκειται να γίνουν στην Ελλάδα. Με τον ίδιο τρόπο που ο φανατικός καπνιστής που αρνείται να το κόψει θα συνεχίσει να επιβαρύνει το σύστημα με εκατομμύρια για τα φάρμακα/νοσηλείες/χειρουργεία/χημειο-ακτινοθεραπείες, έτσι τα δημόσια συστήματα υγείας θα συνεχίσουν να τους δέχονται όλους. Φυσικά εκεί που η ιδιωτικοποίηση παίρνει κεφάλι (πχ ΗΠΑ) αυτά όλα παίζουν το ρόλο τους.

Όχι, δεν εννοούσα αυτό. Εννοώ ότι εάν κολλήσω covid και ψοφήσω, η οικογένειά μου θα με κλαίει γιατί με σκότωσε ένας γ@μημένος ιός. Αλλά να με κλαίει επειδή πήγα να θωρακιστώ με έναν πολύ ασφαλή τρόπο και δρώντας υπεύθυνα, προνοητικά και κοικοκυρεμένα είναι πολύ χειρότερο ακόμα κι εάν οι πιθανότητες να το πάθω είναι πολύ λιγότερες. Γι αυτές τις πολύ λιγότερες δεν ενδιαφέρεται κανείς;

 

πριν 56 λεπτά, το μέλος schumifer έγραψε:

Αν μας νοιάζει για όλους τότε προσπαθούμε να βοηθήσουμε το μέγιστο αριθμό. Κρίνοντας από το αποτέλεσμα (πχ θάνατος), δεν υπάρχει για τη στατιστική ιδιαίτερη διαφορά. Έφυγε και ο ασθενής με κοβίντ, έφυγε και ο ασθενής ο εμβολιασμένος. Μόνο που σε αυτή τη σύγκριση, η ποιοτική παράμετρος που αναφέρεσαι (''είναι άλλο'') δεν είναι σωστό μέτρο διάκρισης. Οι αριθμοί είναι. Πόσοι από το ένα, πόσοι από το άλλο.

Νομίζω εξήγησα γιατί διαφωνώ, σεβαστή η άποψή σου εννοείται. Να σε ρωτήσω το εξής (σχεδόν) υποθετικό σενάριο. Εάν μια αρρώστια σε μια χώρα σκοτώνει 2000 παιδιά το χρόνο και βγει ένα εμβόλιο που σκοτώνει 500 το χρόνο και σώζει 1500, θα το έκανες στο παιδί σου; Με αυτά τα νούμερα όμως. Εάν ήσουν κυβέρνηση, θα το προωθούσες για να σώσεις 1500 παιδιά το χρόνο; Εντάξει τα νούμερα της υπόθεσής μου δεν έχουν καμία σχέση με τα αντίστοιχα covdiοεμβολίων και θανάτων covid αλλά η διαφορά είναι μόνο ποσοτική.

Έγινε επεξεργασία από Γιάννης_84
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

53 minutes ago, yanni said:

Ναι, κάποιοι έχουν περισσότερα δικαιώματα στο να εκφράζουν απόψεις. Πολύ καλά το λες.

Και τι να κάτσεις να γράψεις εδώ μέσα που ο άλλος κάθετε 15 φορές από πάνω και μας λέει ότι εκφράζουμε πολιτικές απόψεις εδώ μέσα και λυπάμαι που ΚΑΙ ΕΣΥ επιλέγεις την ίδια μέθοδο υποβάθμισης της άποψης του άλλου.

 

Ο καθένας κρίνεται από τη στάση και τη γραφή του. Εγώ δεν εκπροσωπώ κανέναν πέρα από τον εαυτό μου.

 

Αν θίγεσαι επειδή σου λέω ότι έχεις το δικαίωμα να εκφράζεις την άποψή σου, αλλά δεν μπορεί να έχει την ίδια βαρύτητα χωρίς υποστήριξη από δεδομένα, εκτρέπεσαι σε επικίνδυνα μονοπάτια. Μπορείς να έχεις το θάρρος της γνώμης σου, αλλά πρέπει να έχεις και συναίσθηση της αξιοπιστίας της.

 

Για την ιστορία, επειδή συζητήθηκε παραπάνω, αν προκύπτει ηθική βλάβη από παρενέργειες εμβολίου που έχει χορηγηθεί σύμφωνα με τις υποδείξεις, μπορεί να θεμελιωθεί δικαίωμα αποζημίωσης με βάση το αστικό δίκαιο. Η απαλλαγή των εταιρειών από ενδεχόμενες ποινικές (και περιστασιακά αστικές) ευθύνες δεν το αλλάζει αυτό.

 

Το έχω ξαναπεί. Η σημερινή κυβέρνηση έχει χειριστεί πολλά θέματα της πανδημίας απελπιστικά. Αυτό δεν έχει καμία σημασία στη συζήτηση. Δεν εμβολιάζεσαι για να στηρίξεις τον Μητσοτάκη και σίγουρα δε μένεις ανεμβολίαστος για να στηρίξεις τον Τσίπρα. Εκείνοι τσακώνονται υποκριτικά ενώπιόν μας εκ του ασφαλούς, εμβολιασθέντες πριν ακόμη κι από τους υγειονομικούς. Αυτό και μόνο κάτι θα έπρεπε να σας λέει.

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Αυτη τη στιγμή που μιλάμε μετράει 1000 like.
Το ποστ είναι πρωην βουλευτη που, σχεδόν σε καθημερινή βάση, επιδίδεται σε αγώνα αντι-εμβολιαστικό.

 

 

image.thumb.png.5f70c5fce31f98de0a6353349edf95a4.png

 

Έγινε επεξεργασία από JaguarOne
  • Like 1
  • Haha 3
  • Sad 4
Link to comment
Share on other sites

@acct Προφανως και ειναι μετρο ατομικης προστασιας. Ο εμβολιασμος γινεται στον καθε ενα ξεχωριστα. Δεν περναει αεροπλανο να σε ψεκασει. Ισχυει για αυτον που το κανει και για κανεναν αλλο. Αλλιως θα ειχαμε 1 εμβολιασμενο ανα οικογενεια, δεν παει ετσι.

 

Επισης, η λογικη σου ειναι πολυ ευαλωτη απεναντι σε εναν αρνητη. Αν γυρισεις και του πεις οτι ειναι κινδυνος για την δημοσια υγεια θα σε ρωτησει αν εισαι εμβολιασμενος. Αν του πεις ναι θα σου πει ε τοτε τι φοβασαι? Για απαντησε του... Τι θα του πεις φοβαμαι μην κολλησω? Μα εχεις κανει εμβολιο, μια γριπουλα θα περασεις. Πηγαινε πες του δεν ειναι ετσι και εκει ειναι που θα χασεις τελειως το παιχνιδι γιατι θα σου απαντησει τοτε γιατι να το κανω.

Το αμεσως επομενο βημα ειναι να τον πεις αντικοινωνικο, επικινδυνο και διαφορα αλλα οπου εκει απλα τον απομακρυνεις περισσοτερο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, fatalara said:

@acct Προφανως και ειναι μετρο ατομικης προστασιας. Ο εμβολιασμος γινεται στον καθε ενα ξεχωριστα. Δεν περναει αεροπλανο να σε ψεκασει. Ισχυει για αυτον που το κανει και για κανεναν αλλο. Αλλιως θα ειχαμε 1 εμβολιασμενο ανα οικογενεια, δεν παει ετσι.

 

Επισης, η λογικη σου ειναι πολυ ευαλωτη απεναντι σε εναν αρνητη. Αν γυρισεις και του πεις οτι ειναι κινδυνος για την δημοσια υγεια θα σε ρωτησει αν εισαι εμβολιασμενος. Αν του πεις ναι θα σου πει ε τοτε τι φοβασαι? Για απαντησε του... Τι θα του πεις φοβαμαι μην κολλησω? Μα εχεις κανει εμβολιο, μια γριπουλα θα περασεις. Πηγαινε πες του δεν ειναι ετσι και εκει ειναι που θα χασεις τελειως το παιχνιδι γιατι θα σου απαντησει τοτε γιατι να το κανω.

Το αμεσως επομενο βημα ειναι να τον πεις αντικοινωνικο, επικινδυνο και διαφορα αλλα οπου εκει απλα τον απομακρυνεις περισσοτερο.

Είναι ατομικό μέτρο ως προς την νόσηση, αλλά καθίσταται και συλλογικά ωφέλιμο ως προς την μετάδοση και διασπορά στην κοινότητα. Ένας εμβολιασμενος δύσκολα νοσεί και δυσκολότερα κολλάει άλλους. 

Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου ως προς την προβληματική της πειθούς σε αρνητές. Το ίδιο καταλαβαίνω κι εγώ και ακούω τα επιχειρήματα που λες στις συζητήσεις.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

47 minutes ago, JaguarOne said:

Αυτη τη στιγμή που μιλάμε μετράει 1000 like.
Το ποστ είναι πρωην βουλευτη που, σχεδόν σε καθημερινή βάση, επιδίδεται σε αγώνα αντι-εμβολιαστικό.

OMG trollάρει;; Πληζ πες μου ότι τρολάρει

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 38 λεπτά, το μέλος edward έγραψε:

Το στοίχημα που πρεπει εστω και μια φορα να κερδίσουμε ειναι να μη χωριστουμε σε βροντακηδες και φουρτουνακηδες.

 

ΦΟΥΡΤΟΥΝΑΚΗΔΕΣ και βροντακηδες

  • Like 2
  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, fatalara said:

@acct Προφανως και ειναι μετρο ατομικης προστασιας. Ο εμβολιασμος γινεται στον καθε ενα ξεχωριστα. Δεν περναει αεροπλανο να σε ψεκασει. Ισχυει για αυτον που το κανει και για κανεναν αλλο. Αλλιως θα ειχαμε 1 εμβολιασμενο ανα οικογενεια, δεν παει ετσι.

 

Επισης, η λογικη σου ειναι πολυ ευαλωτη απεναντι σε εναν αρνητη. Αν γυρισεις και του πεις οτι ειναι κινδυνος για την δημοσια υγεια θα σε ρωτησει αν εισαι εμβολιασμενος. Αν του πεις ναι θα σου πει ε τοτε τι φοβασαι? Για απαντησε του... Τι θα του πεις φοβαμαι μην κολλησω? Μα εχεις κανει εμβολιο, μια γριπουλα θα περασεις. Πηγαινε πες του δεν ειναι ετσι και εκει ειναι που θα χασεις τελειως το παιχνιδι γιατι θα σου απαντησει τοτε γιατι να το κανω.

Το αμεσως επομενο βημα ειναι να τον πεις αντικοινωνικο, επικινδυνο και διαφορα αλλα οπου εκει απλα τον απομακρυνεις περισσοτερο.

 

Θα το πω λίγο ωμά. Δε με απασχολεί να νοθεύσω το επιχείρημα για να πείσει ευκολότερα όσους δεν έχουν πειστεί ήδη από τα δεδομένα. Βλέπω ότι τα δοκάρια έχουν μετακινηθεί ήδη τόσες φορές, οπότε δεν τρέφω αυταπάτες.

 

Το εμβόλιο είναι κυρίως μέτρο ατομικής προστασίας, αλλά, μεταξύ άλλων:

• μειώνει το κοινωνικό και οικονομικό φορτίο στις δομές υγείας χάρη στον περιορισμό των εισαγωγών σε απλές κλίνες ή ΜΕΘ

• περιορίζει τη διασπορά στον γενικό πληθυσμό λόγω της μειωμένης μεταδοτικότητας των εμβολιασμένων

• προστατεύει ομάδες τους πληθυσμού στους οποίους ο εμβιολιασμός δεν είναι εφικτός (ανοσοκατεσταλμένους, αλλεργικούς, ...)

• δια των παραπάνω αυξάνει τις πιθανότητες να αρθούν περιορισμοί που έχουν καταστήσει τη διαβίωση πολλών επισφαλή και αβέβαιη

 

Συνεπώς, αισθάνομαι καλά με το επιχείρημα. Και εφόσον δε βλέπω πολύ πιθανό να το "πουλήσω" υπό οποιεσδήποτε συνθήκες σε όποιον αρνείται ακόμη, δε χρειάζεται να χρυσώσω το χάπι.

 

Edit:

17 hours ago, JaguarOne said:

όχι, απόλυτα σοβαρό. ποστάρει με το δικό του, επώνυμο, account

 

Ερώτηση: πρόκειται για τον πρώην Βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ, Ηλία Καλλιώρα, που νομίζω είναι και ο συγγραφέας των δημοφιλών πονημάτων ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ - Η ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ και Η ΠΕΝΤΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ; Ή με οδήγησε σε πλάνη η αναζήτησή μου;

 

Διαβάζω δε από τον πρόλογο του δεύτερου:

Quote

Ο κόσμος κυβερνάται από 5 άτομα. Από 5 άτομα τυφλοπόντικες που εργάζονται κάτω από την γη, μέσα στα αποκρυφιστικά σκοτάδια και αποτελούν την αόρατη κορυφή της παγκόσμιας παγανιστικής πυραμίδας της Νέας Τάξης. Από 5 άτομα πανίσχυρα που συνέλαβαν, σχεδίασαν, υπηρετούν και υλοποιούν το σχέδιο της "Νέας Εποχής του Υδροχόου ή Εωσφόρου". Ή δηλαδή, έτσι όπως ακριβώς οι ίδιοι την κατονομάζουν και την αναφέρουν αυτή την νέα περίοδο και εποχή, μέσα στα δικά τους γραπτά, έγγραφα, διακοινώσεις και συζητήσεις. Από 5 άτομα διεθνείς σιωνιστές, που ως μοναδικό τους στόχο έχουν την ίδρυση της παγκόσμιας κυβέρνησης με επικεφαλής τον Εβραίο Μεσσία.

 

Χαρά σε εκείνους που τον ψήφισαν και σε όσους ακούν τι λέει και διαβάζουν τι γράφει.

 

Edit 2:

Όπως, σωστά, μου έγραψαν παρακάτω, το σχόλιο που ακολουθεί είναι περιττό. Το ανακαλώ.

Δεν είναι περίεργο ότι την επιχειρηματολογία υπέρ των εμβολίων την ακούμε από τον Fauci και τον Τσιόδρα και τον αντίλογο από τον Πολάκη και τον Καλλιώρα.

Έγινε επεξεργασία από acct
  • Like 5
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

44 minutes ago, acct said:

 

Θα το πω λίγο ωμά. Δε με απασχολεί να νοθεύσω το επιχείρημα για να πείσει ευκολότερα όσους δεν έχουν πειστεί ήδη από τα δεδομένα. Βλέπω ότι τα δοκάρια έχουν μετακινηθεί ήδη τόσες φορές, οπότε δεν τρέφω αυταπάτες.

 

Το εμβόλιο είναι κυρίως μέτρο ατομικής προστασίας, αλλά, μεταξύ άλλων:

• μειώνει το κοινωνικό και οικονομικό φορτίο στις δομές υγείας χάρη στον περιορισμό των εισαγωγών σε απλές κλίνες ή ΜΕΘ

• περιορίζει τη διασπορά στον γενικό πληθυσμό λόγω της μειωμένης μεταδοτικότητας των εμβολιασμένων

• προστατεύει ομάδες τους πληθυσμού στους οποίους ο εμβιολιασμός δεν είναι εφικτός (ανοσοκατεσταλμένους, αλλεργικούς, ...)

• δια των παραπάνω αυξάνει τις πιθανότητες να αρθούν περιορισμοί που έχουν καταστήσει τη διαβίωση πολλών επισφαλή και αβέβαιη

 

Συνεπώς, αισθάνομαι καλά με το επιχείρημα. Και εφόσον δε βλέπω πολύ πιθανό να το "πουλήσω" υπό οποιεσδήποτε συνθήκες σε όποιον αρνείται ακόμη, δε χρειάζεται να χρυσώσω το χάπι.

 

Edit:

 

Ερώτηση: πρόκειται για τον πρώην Βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ, Ηλία Καλλιώρα, που νομίζω είναι και ο συγγραφέας των δημοφιλών πονημάτων ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ - Η ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ και Η ΠΕΝΤΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ; Ή με οδήγησε σε πλάνη η αναζήτησή μου;

 

Διαβάζω δε από τον πρόλογο του δεύτερου:

 

Χαρά σε εκείνους που τον ψήφισαν και σε όσους ακούν τι λέει και διαβάζουν τι γράφει.

 

Δεν είναι περίεργο ότι την επιχειρηματολογία υπέρ των εμβολίων την ακούμε από τον Fauci και τον Τσιόδρα και τον αντίλογο από τον Πολάκη και τον Καλλιώρα.

 

ναι ναι αυτός είναι... πλέον παρουσιάζεται και σαν ειδικός στην παγκόσμια διπλωματία

  • Like 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Θα με τρελάνετε, καλά ο πρώην πολιτικός, ο ιατρός Πολάκης επιχειρηματολογεί κατά των εμβολίων; Ή απλά λέει ότι είναι σωστό να εμβολιαστούμε όλοι χτες αλλά η τρισκατάρατη δεξιά τα κάνει όλα λάθος κλπ; Γιατί είναι και πολιτικός ο άνθρωπος, θα περίμενα να διαχωρίζει την παπ@ρολογία από την επιστήμη

Link to comment
Share on other sites

πριν 1 ώρα, το μέλος acct έγραψε:

Δεν είναι περίεργο ότι την επιχειρηματολογία υπέρ των εμβολίων την ακούμε από τον Fauci και τον Τσιόδρα και τον αντίλογο από τον Πολάκη και τον Καλλιώρα.

 

Συμφωνώ σε ΟΛΑ αλλά αυτό δεν χρειαζόταν να το γράψεις, εξισώνεις όσους προβληματίζονται για τα εμβόλια με ψεκασμένους ανεγκέφαλους σκοταδιστές.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.